Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Opinie

Voorwaardelijk

Redactie 31 maart 2011, 00:00
Voorwaardelijk

Linkse Joden zijn medeverantwoordelijk voor de misdaden van de voormalige Sovjetunie, het vernietigen van de Joodse cultuur en het vermoorden van bijna een miljoen Joodse Sovjetburgers. Aldus Peter Siebelt de afgelopen maanden op internet. Deze zestiger is zelfbenoemd ‘onderzoeksjournalist en internationaal deskundige op het gebied van politiek activisme en terrorisme’. Tegelijkertijd blijkt hij populair binnen de PVV-kamerfractie.

Siebelt schreef verschillende boeken waarin linkse complotten centraal staan. Zo is iedereen die betrokken is – of is geweest – bij natuurbeschermingsorganisaties volgens Siebelt al snel een gevaarlijke milieuactivist; onderdeel van een wereldwijd links complot, waarin – je voelt hem al aankomen – Joden een cruciale rol vervullen. Het komt erop neer dat Joden de Sovjetterreur aan zichzelf te danken hebben.

‘Het waren linkse Joden die via familieverbanden hielpen om over de hele wereld communistische partijen op te richten’, zo schrijft Siebelt. Op Twitter verkondigde Siebelt dat hij in een volgend boek nader ingaat op deze materie. Een vervolg op de Protocollen van de Wijzen van Zion? Siebelt profileert zich tegelijkertijd als een grote vriend van Isra‘l en het Joodse volk. Dergelijke liefde is voorwaardelijk. Linkse Joden

– volgens Siebelt zijn dat er niet weinig – krijgen die liefde niet.

Iedereen die de geschiedenis van de Joden in de Sovjetunie kent, weet dat slechts een klein percentage van de communistische partij bestond uit Joodse leden, zeker in de hogere partijlagen. Het is bovendien erg makkelijk oordelen over Joden die hoopten dat het communisme hen zou bevrijden van pogroms en vaak diepe armoede. De tragiek is dat ook communistische regimes virulent antisemitisch bleken.

PVV-kamerlid Hero Brinkman noemde Siebelt onlangs ‘een van de beste onderzoeksjournalisten van Nederland’. Fractiegenoot Fleur Agema schreef met hem een boek vol complottheorie‘n over provinciale subsidieverlening. Bij de boekpresentatie van PVV-topman Martin Bosma zat Siebelt vooraan in de zaal. Het zou me niet verbazen als Siebelts boeken verplicht leesvoer zijn voor (aankomende) PVV-kamerleden. En dat ook de PVV-liefde voor het Joodse volk voorwaardelijk is.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *