Redactie

Hoofdredacteur: Esther Voet
Esther Voet begon haar journalistieke loopbaan bij De Telegraaf en is inmiddels twintig jaar freelancer. Zij was al eerder hoofdredacteur van het NIW in de periode van 2009 tot en met 2011. Daarna was zij 3,5 jaar verbonden aan het CIDI als adjunct-directeur en directeur. Daarnaast is zij commentator op Radio 1 bij Dit is de Dag en WNL Opiniemakers. Ook is zij dagvoorzitter en speaker op diverse symposia en fora.

Voet heeft een aantal boeken op haar naam staan en reist regelmatig naar Israël en Washington om daar organisaties en overheden op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen in Joods Nederland, vooral ten aanzien van antisemitisme. Ze kan bogen op een ruime ervaring in de journalistiek: als verslaggever voor onder meer De Telegraaf en chef- en hoofdredacteur van magazines als uitgaven van het Rode Kruis en Plan International, en woon- en architectuurbladen. Ook schreef zij voor het Joods Journaal en was zij chef-redactie bij het Joods Jaarboek. De afgelopen jaren specialiseerde zij zich in reisverhalen en buitenlandse politiek betreffende het Midden-Oosten en Israël in het bijzonder.

Adjunct-hoofdredacteur: Bart Schut
Heeft gepubliceerd in het hele spectrum van de Nederlandse journalistiek, op papier en online: van De Telegraaf tot de Volkskrant, van Nieuwe Revu tot Vrij Nederland, van Joop tot Jalta, van De Dagelijkse Standaard tot De Groene Amsterdammer, en – internationaal – van Telquel in Marokko tot The Daily Beast. Woonde vijftien jaar lang op vier continenten. Als redacteur, verslaggever en columnist gespecialiseerd in politiek en militaire zaken in het Midden-Oosten, immigratie, integratie, islam en antisemitisme.

Redacteuren : Achsa Vissel en Ruben Gischler

Eind- en webredacteur: Jeroen van Heemskerck Düker

Redactiecoördinator: Marianne Troostwijk

Layout: Marc Bulters