Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Beauty Queen of Jerusalem binnenkort op Netflix

Redactie 28 april 2022, 13:47
Beauty Queen of Jerusalem binnenkort op Netflix

Netflix voegt volgende maand het Israëlische historische drama The Beauty Queen of Jerusalem toe aan het aanbod.

De eerste tien afleveringen verschijnen op 20 mei. De tweede helft van het eerste seizoen is vanaf 29 juni te zien.

De serie is een bewerking van de gelijknamige roman geschreven door Sarit Yishai-Levi. Het kostuumdrama speelt zich af in het begin en midden van de twintigste eeuw gaat over de Joodse familie Ermosa. Het verhaal volgt generaties van de familie in het Ottomaanse rijk, het Britse mandaat Palestina en tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog van Israël. De personages spreken verschillende talen, waaronder Engels, Ladino, Arabisch en Hebreeuws.

Eerder won The Beauty Queen of Jerusalem vier grote televisieprijzen in Israël. Het is een van de duurste en grootste producties die ooit in de Joodse staat werd gemaakt. Om de scenes zo authentiek mogelijk te maken werd er door het gehele land gefilmd.

Voor liefhebbers van Israëlische series zullen er ook wat bekende gezichten voorbijkomen. Michael Aloni, de vertolker van Akiva in Shtisel, is te zien als hoofdrolspeler Gabriel Ermoza. Ook Itzik Cohen, eerder te zien in Fauda, verschijnt in het eerste seizoen. De Israëlische kaskraker is in het Ivriet met ondertiteling te bekijken, maar krijgt ook een nagesynchroniseerde versie in het Engels.

Begin juni starten de opnames voor het tweede seizoen. Het is nog niet duidelijk of Netflix de rechten hiervoor ook heeft aangekocht.

Bekijk de trailer van het eerste seizoen hier:

Heeft u dit artikel met plezier gelezen? Met een abonnement op het NIW krijgt u toegang tot columns, opinies, analyses, nieuws – en achtergrondverhalen. Kies hier wat het beste bij u past.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *