Gevaccineerde reizigers mogen familie bezoeken in Israël
Nieuws

Gevaccineerde reizigers mogen familie bezoeken in Israël

Redactie 08 april 2021, 16:18
Gevaccineerde reizigers mogen familie bezoeken in Israël

Mensen zonder Israëlische nationaliteit die zijn gevaccineerd of genezen van COVID-19 mogen Israël bezoeken als ze daar familie hebben wonen.

Dat maakte de Israëlische Autoriteit voor Bevolking en Immigratie dinsdag bekend. De bezoekers mogen daarbij hun partners en kinderen meenemen.

Even op het vliegtuig naar Israël stappen kan overigens niet. Buitenlanders die naar de Joodse staat willen reizen moeten eerst een formeel verzoek indienen en toestemming krijgen. Ook moet een reiziger een bewijs van vaccinatie op zak hebben of aantonen genezen te zijn van het virus. Daarnaast moet er bewijs geleverd worden dat zij familie in Israël hebben. Verre neven en nichten zijn uitgesloten. Alleen directe familieleden als kinderen, ouders en grootouders mogen bezocht worden. Na aankomst zijn de reizigers verplicht zich binnen 72 uur te laten testen.

Voor de wijziging in het beleid mochten buitenlanders alleen op hoge uitzondering het land bezoeken, bijvoorbeeld om een noodzakelijke medische behandeling te krijgen of om een begrafenis van een familielid bij te wonen.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking