‘Israël heeft spionagekoeien’
Nieuws

‘Israël heeft spionagekoeien’

Redactie 12 januari 2023, 11:00
‘Israël heeft spionagekoeien’

Dolfijnen met lasers, duiven met kleine camera’s en zelfs genetisch gemodificeerde superratten: volgens tegenstanders is Israël volop bezig dieren te trainen voor spionage en andere duistere doeleinden. Nu beweert een Palestijn in Al-Hayat Al-Jadida, het officiële dagblad van de Palestijnse Autoriteit, dat Israël spionagekoeien inzet. Volgens Rushd Morrar, een dorpeling uit Khirbet Yanun, zouden de beesten een medaillon dragen met afluister- en opnameapparatuur en soms zelfs kleine camera’s. Zo zou het vee meehelpen de Palestijnse bevolking in de gaten te houden, aldus Morrar.

Morrar laat het niet bij deze beschuldiging. Volgens hem laten Israëli’s wilde zwijnen los die zich enkel en alleen te goed doen aan gewassen van Palestijnse boeren. Israël kampt al langer met een zwijnenprobleem. De uit de kluiten gewassen evers planten zich in rap tempo voort en wandelen graag de stad in, waar zij de bewoners de stuipen op het lijf jagen. Of ze daar supersonische spionageapparatuur voor gebruiken, is uiteraard geheim.

Heeft u dit artikel met plezier gelezen? Met een abonnement op het NIW krijgt u toegang tot columns, opinies, analyses, nieuws – en achtergrondverhalen. Kies hier wat het beste bij u past.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking