Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Buitenland

Sacha Baron Cohen treft regeling met kruidenier

Redactie 30 juli 2012, 00:00
Sacha Baron Cohen treft regeling met kruidenier

Een Palestijnse kruidenier die door de Joodse acteur Sacha Baron Cohen in de komedie Bruno was neergezet als terrorist, heeft een niet nader genoemde schadevergoeding gekregen. Dat meldde deze week de Daily Mail

Ayman Abu Aita werd in 2009 door Cohen geïnterviewd in de veronderstelling dat hij over vredesactivisme zou spreken, maar het onderschrift meldde dat hij een lid was van de Al Aqsa-martelarenbrigade. Later meldde Cohen in de televisieshow van David Letterman dat hij met een terrorist had gesproken.

In de praktijk, zo meldt de rechtbank, is Aita een vredelievend christen, die door de film in de problemen werd gebracht. Het schaadde zijn zaak, hij ontving doodsbedreigingen en vreesde voor de veiligheid van zijn familie. Hij begon een rechtszaak en eiste miljoenen schadevergoeding.

Cohen heeft een traditie opgebouwd in het spelen van vreemde karakters die nietsvermoedende slachtoffers interviewen en dan onthullen wie ze werkelijk zijn. Zijn optreden als Borat, een ‘journalist’ die zogenaamd uit Kazakstan komt, werd zo beroemd dat de staat Kazakstan ertegen begon te protesteren, hoewel het land later tot de slotsom kwam dat de pr van Borat in feite gunstig uitwerkte.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *