Vier november: Maimories
Nieuws

Vier november: Maimories

Redactie 21 september 2018, 00:00

Iedere oud-leerling of oud-docent die verbonden is geweest aan de Amsterdams-Joodse scholengemeenschap Maimonides is van harte welkom om op 4 november te komen bijsjmoezen.

Het begon allemaal met een pagina die oud-Maimonidesleerling Joanne Nihom plaatste op Facebook met als titel ‘Maimonides, terug naar toen’. Binnen drie weken kwamen daar ruim duizend reacties op, waarmee de vraag rees of er behoefte zou zijn aan een heuse reünie. Er werd een bestuur samengesteld, bestaande uit Guus Korper, Joanne Nihom, Riëtte ten Brink en Herman Smalhout. Al snel sloten Anouk Heertje, Gilah Evers en Paul Stoppelman zich daar als mede-organisators bij aan. Er kwam een website, www.maimories.nl, waarop duizenden (klassen) foto’s werden geplaatst en nu is de datum geprikt: 4 november.

Guus Korver: “Het precieze aantal alumni kennen we niet, maar we hebben op een bierviltje berekend dat er in die negentig jaar van het bestaan van de scholengemeenschap zo’n zes- tot zevenduizend leerlingen en leraren de revue moeten zijn gepasseerd. Zelfs mensen die al jaren in Israël wonen hebben al laten weten te zullen komen. Er is een feestelijk programma. Iedereen zal worden verwelkomd met een glaasje bubbels en we hebben de ouderwetse Maimonides-knipkaart nieuw leven ingeblazen, waarmee mensen een drankje en een hapje kunnen aanschaffen. Er zijn (beloofd!) een paar heel korte speeches, en verder gezellige marktstalletjes, muziek, cabaret, en een verrassing waar ik, dat zul je begrijpen, niets over vertel. Maar vooral is er veel tijd om bij te sjmoezen met andere oud-leerlingen en leraren.”

Vooral oudere oud-leerlingen lijken vooralsnog zeer geïnteresseerd. Korper: “Dat is wel begrijpelijk, jongeren komen elkaar nog vaak tegen in sjoel en zo. Maar ook zij zijn van harte welkom.”

Het festijn vindt plaats in het gebouw van het Maimonides en duurt van 16.00 tot 20.00 uur. Meer informatie via lustrum@maimories.nl, inschrijven kan op www.maimories.nl.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking