Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Opinie

Schaamteloos capitulatieproza

Nausicaa Marbe 11 oktober 2023, 12:02
Schaamteloos capitulatieproza

Van alle burgemeesters die de Israëlische vlag op hun stadhuis weigeren, schoffeert Ahmed Aboutaleb uit Rotterdam de Joodse gemeenschap en iedereen die snakt naar medeleven nog het meest. Zijn afwijzing gaat gepaard met een brief waarin de woorden ‘Israël’ en ‘Joods’ niet voorkomen. Wel leest Aboutaleb ons daarin de les over demonstratierecht. Dat vindt hij belangrijk, nu brullende Hamassupporters het afslachten van Joden hossend vieren in zijn straten. Ook houdt Aboutaleb een lofzang op diversiteit en saamhorigheid. Morsdode begrippen, want de burgemeester maakt ze afhankelijk van het verbannen van de Israëlische vlag en het verzwijgen van het land waarin Hamas huishoudt. ‘Diversiteit’ die alleen mogelijk is door censuur, komt neer op politieke terreur. Van de Rotte tot de zee, Palestina aan de Maas zal vrij zijn van taal die naar Joden en Israël verwijst. 

Gepacificeerd

Aboutaleb heeft de moeite genomen te formuleren zonder naar Joden en Israël te verwijzen. De beelden van Hamasmoordenaars die Israël binnendringen om Joodse burgers af te slachten omschrijft hij als ‘vreselijke beelden uit het Midden-Oosten.’ Waar precies tussen Ankara en Asmara, Khartoem en Teheran? Het geweld was dan wel ‘een explosie tussen Palestijnen en Israëli’s’: de enige keer dat hij een afkomst noemt, op zo’n manier dat het lijkt of burgers met elkaar op de vuist zijn gegaan op een onbekende locatie. Verder leeft de burgemeester mee met ‘de Rotterdammers’: een verwijzing naar bepaalde rouwende groepen, in dit specifieke conflict, is te veel gevraagd.  Vanwege de ‘explosie’ sprak Aboutaleb met ‘verschillende geloofsgemeenschappen’. Daar is de religieuze paraplu weer, altijd handig als het Hamasraketten regent en ‘jongeren’ uit ‘de wijken’ feest vieren. Dan wordt er ineens oecumenisch gepacificeerd, uit angst de botsende waarden binnen alle diversiteit te benoemen, op het punt waar die de beschaving de nek omdraaien. Bij mijn weten zijn er onder Israëlische en Nederlandse burgers, Joods of Palestijns, ook veel seculieren. Maar daar heeft Aboutalebs religieus correcte concilie niets aan. 

Van de Rotte tot de zee, Palestina aan de Maas zal vrij zijn van taal die naar Joden verwijst

Wat leverden de gesprekken op? “Een grote gemeenschappelijke wil om Rotterdam in al zijn diversiteit bij elkaar te houden,” schrijft de burgemeester, “en ons gezamenlijk in te zetten voor een sterke, veilige en vreedzame samenleving met ruimte voor alle zienswijzen.” Ook waren de aanwezigen het roerend erover eens dat demonstraties mogen ‘schuren’. Wat een quatsch, wat een kitsch. Er is geen ruimte voor alle zienswijzen als de Joodse kant van het verhaal niet uitgesproken mag worden. Er is geen vrede zolang het stadhuis een nationale vlag weigert. Hamasverheerlijking tijdens massamoord is geen ‘schurende’ boodschap, maar opruiende steun aan antisemitisch geweld. Dat is geen opinieongemak, maar moreel bederf dat Rotterdam kapot maakt. 

Protegés

Ik hoorde Aboutaleb dat niet veroordelen. Beschaafde steden in Europa overwegen deze hetze te verbieden. Aboutaleb echter fabuleert dat hij polarisatie voorkomt, door juist de anti-Joodse polarisatie ruimte te geven. Zijn brief is een schaamteloos vodje capitulatieproza. Niks ‘grote gemeenschappelijke wil’, maar een kwalijk besluit om te knielen. Hij honoreert de barbaarse steun aan Hamas door ervoor te zorgen dat de Jodenhaters niet met de Israëlische vlag geconfronteerd worden. Daarmee laat hij ze, met hun dreiging van geweld, bepalen wat er in Rotterdam gebeurt. Je bent daar pas ‘veilig’ als het stadhuis rekening houdt met hun eisen. Dan is dus niemand veilig, behalve de protegés van het gezag. Onbegrijpelijk dat een burgemeester de belangen van racistisch rapaille laat voorgaan.

Het kan ook anders. In 2017 was Aboutaleb op vakantie toen locoburgemeester Eerdmans de Israëlische vlag liet wapperen na de brute moord op vier Israëlische soldaten. Het stadhuis werd niet afgebrand. De vlag ging er weer af en er kwamen vlaggen van andere landen getroffen door andere catastrofes, goedgekeurd door Aboutaleb die kennelijk alleen moeite heeft met de tweekleur van de Joodse staat. Er zijn meer burgemeesters die nu net zo verwerpelijk handelen. Als ze nu geen steun durven geven met een vlag, kun je nagaan hoe ze hun (Joodse) bevolking in de steek zullen laten als het inktzwarte lot weer toeslaat.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (25)
tiki 11 oktober 2023, 12:45
Mevr. Marbe...waarom de verbazing. Ondanks het gebloemde, verbloemende Nederlandse taalgebruik blijft de Rotterdamse selectieve burgervader Ahmed Aboutaleb, Ahmed Aboutaleb. Men heeft een dosis wil & moed nodig om je tegen een bepaalde groep 'burgers' te verzetten. Het kan je de kop kosten. Op een enkele uitzondering na deed de rest van alle gezagsdrager het niet beter. Behalve een enkel woord van gepaste afschuw....*hieven ze het glas, *deden ze een plas en *werd alles (gelukkig) weer zoals het was. Dit bloedbad was de schuld van Israel, zoals Auschwitz de schuld van de Joden was. Het énige goede aan deze hele stoelendans is dat de schapen van de wolven zijn gescheiden en iedereen kan zien wie aan de juiste/foute kant van moraal & geschiedenis staat.
Paul Horbach 11 oktober 2023, 12:50
De burgemeester van Arnhem, Ahmed Martouch, doet helaas precies hetzelfde. Geen enkele expliciet afstand nemen van de terroristische slachtpartij in Israël door Hamas.
Geert ter Horst 11 oktober 2023, 15:01
Ik begrijp de verontwaardiging en ben het volslagen eens met de schrijfster dat de betreffende burgemeesters een verkeerde gezindheid ten toon spreiden. Niettemin ben ik van mening dat burgemeesters en gemeenteraden zich niet op eigen houtje met buitenlandse politiek horen te bemoeien. In de meeste gevallen rijden ze dan namelijk het nationale beleid in de wielen. Buitenlandse politiek gaat hun als gemeente of provincie geen donder aan. Daarom was het mij liever geweest als er een verordening was uitgegaan van het kabinet om de Israelische vlag te hijsen op Gemeente- en Provinciehuizen. Dan is de zaak duidelijk.
tiki 11 oktober 2023, 15:44
@Paul Horbach.......Ahmed Marcouche = Ahmed Marcouche, Ahmed Abouthaleb = Ahmed Abouthaleb, Denk = Denk en zie hier Nederland = Nederland over 50 jaar. Hamas in de polder. Wie hier nog verbaasd over is die leeft écht onder een steen. Apropos......de rest volgt binnenkort wanneer de grondoorlog begint. De verplichte riedeltjes over 'schok & medeleven' is bij velen alléén een verplicht nummertje. Het is niet een kwestie van of, maar door wie & wanneer de eerste steen richting Israel word gegooid. De scenario's liggen al klaar!
Marlou M 11 oktober 2023, 16:07
Allereerst: mijn medeleven voor al het niet te bevatten leed dat onschuldige Israeliers is aangedaan. Onze steun gaat zonder “maren” uit naar Israel en haar burger! Uutstekende factfinding en analyse van mw. Marbe! Dank ervoor. Graag zoveel mogelijk de media ermee in! Zo helder er geschreven wordt , zo urgent is het m.i. - niet alleen nu maar zeker ook doorgaans - dat Joodse organisaties ruimte opeisen om evenzo helder en scherp hun “zaak” verbaal in tv&radio- te presenteren. PR doet er aan toe. Palestijnen zijn helaas goed in valse propanda en hun tranentrekkende slachtofferrol wordt nog gepruimd ook. Ik sta 100% achter bestaansrecht en defensie van Israel! Niet alleen nu maar ik was ook langdurig volunteer begin 1974 toen er nog schermutselingen om de Golan waren. Ik (katholiek) schaam me al een levenlang voor de naieviteit danwel bewuste eenzijdigheid en wegkijkerij van enige NL media-outlets (met de NRC voorop - ik heb het abonnement al jaren geleden om deze specifieke reden opgezegd!) en lafhartig gedrag van enige MS-politieke leiders in leiders. Het gevolg, de “eenvoudige” burger die niet verder kijkt, wordt een eenzijdige hoek ingeduwd. Verbijsterend is het dat zelden de hamvraag wordt gesteld: “wie zijn nu toch eigenlijk die Palestijnse machthebbers in de Westbank en Gaza? Wat hebben zij voor hun eigen onderdanen in al die jaren op basis van westerse miljardenhulp oogebouwd behalve jaloezie en Jodenhaat? “ Ben benieuwd naar het antwoord! Israel, de enige volwaardige democratische staat in het Midden-Oosten, waar westerse media grote ruimte vinden om hun - kritisch - werk te doen. I.t.t. tot Gaza / gesloten extremistisch bolwerk en de Westbank. Israel, de enige democratische staat in het Midden-Oosten waar Palestijnen tigkeer rechten hebben dan in de omringende landen! Lang leve Israel! Tip voor Israel: faciliteer een soepele corridor voor Gaza-vluchtelingen Gaza uit. Iran en andere Islamitische landen zulllen ze zelf niet willen opvangen, hebben niets met humanitaire hulp, help ze naar de EU. Iedereen blij!
Shlomo Itai 11 oktober 2023, 16:24
Dat mensen hier mogen demonstreren ter ondersteuning van beesten die babies onthoofden en kleine kinderen gijzelen (zie #freeourchildren_il) is gewoon NIET TE BEGRIJPEN. Is de Nederland zó verschrikkelijk laf, of zo onfatsoenlijk ?
tiki 11 oktober 2023, 18:28
**Hamas terrorists hospitalized alongside the civilians they shot. Several other terrorists are receiving medical treatment in Israeli hospitals**, Een lesje in Israelische moraliteit Nederlandse anti Joodse immoraliteit, kwaadaardigheid & lafheid. Deze in schaapskleren vermomde wolven, de hoogdravende zelfbenoemde moraalridders & VIP's, sprekend met gespleten tong en een hart op de verkeerde plaats, die zelfs de woorden Israelische slachtoffers & PALESTIJNSE moordenaars in dit verband niet willen uitspreken, want we mogen niet uit het oog verliezen dat het 'Hamas strijders' zijn die deze wandaden hebben gepleegd en géén palestijnen en dat alléén omdat, volgens Johan derksen, Israel het er wel naar gemaakt heeft. Advies aan Dhr. Derksen. "knip uw haar af zodat uw hersenen weer wat zuurstof krijgen en misschien weer kunnen gaan werken. Raar maar waren.....Hamas "strijders" komen niet van Mars maar uit de palestijnse bevolking.
Aramit 11 oktober 2023, 22:49
Een goed artikel die de lezer een heldere beeld schetst van de salafistische burgemeester van Rotterdam. . Hier heeft Aboutaleb zijn ware gezicht laten zien, dat hij niet naast de Israëlische slachtoffers en hún nabestaanden staat, maar dat hij duidelijk de kant heeft gekozen van een terroristische organisatie die als beesten onschuldige mensen hebben vermoord. Hopelijk worden de naïeven onder ons wakker.
tiki 12 oktober 2023, 09:28
@Marlou M: "Wie zijn nu toch eigenlijk die Palestijnse machthebbers in de Westbank en Gaza"? Antwoord: Vrijgelaten of gevluchte terroristen. Mohammed Deif, de huidige leider van Hames, is vrijgelaten in de Shalit deal etc.Van die 1000 vrijgelaten gevangenen is de helft weer actief in de organisatie geworden en is intussen wéér gevangen gezet of gedood. De meeste leiders zijn niet dom en hebben gestudeerd als ingenieur Deif, geboren in het door Egypte bezette Khan Yunis, advocaat Abbas, geboren in het Brits bezette mandaatgebied palestina /Safed, of de Egyptische doctor Arafat en zijn voorganger Achmad Shukeiri, advokaat en geboren in Libanon, oprichter van de PLO 'Palestine Liberation Organisation (1964), toen "Palestine" gewoon in Jordaanse handen was tot 1967. Wat wilden ze dus "bevrijden"..... Israel!. Ze zijn rabiate Jodenhaters en hebben als einddoel hetzelfde als Hitler en gebruiken hiervoor hun eigen bevolking....zonder scrupules. Wees maar gerust, in het Metro stelsel (door Deif ontworpen) onder het Shifa Hospitaal (door Israel gebouwd) waar de héle leiding zit, heerst géén honger en is er water & electriciteit genoeg. Maar ze weten dat Israel géén ziekenhuizen bombardeert. Dit in tegenstelling tot henzelf, waardoor het Barzilai ziekenhuis in Ashkelon gisteren 2x een rechtstreekse Hamas raket op bezoek kreeg (alleen schade). Verder heeft Turkije aangeboden de vluchtelingen uit Gaza op te nemen, met het antwoord van Hamas 'NO WAY, de grens blijft dicht. De grens met "the brothers" in Egypte was al dicht omdat die duidelijk hebben gezegd de brothers niet in huis te willen omdat ze zelf al genoeg problemen hebben. Dus al die verhalen rond de discussie tafels met "zielige mensen uit Gaza & hun familie/vrienden , gewoon met een korreltje zout nemen. Iedereen met ook maar de kleinste draad naar Hamas krijgt Israelisch bezoek. Israel heeft ze 20 jaar hun gang laten gaan ....tot afgelopen zaterdag, waarmee ze zelf de rug van de kameel hebben gebroken en de hele rotzooi over zichzelf hebben uitgeroepen. Al Qaeda & IS zijn voltooid verleden tijd....nu is het de beurt aan Hamas & Islamic Jihad.
Marlou 12 oktober 2023, 11:54
@tiki Dank voor info. Hoe scherper de info, des te scherpere spreekpunten er ter indersteuning van Israel geformuleerd kunnen worden. Ik mis nog altijd volgende observatie in de media: “Indien onschuldige Palestijnse burgers c.q. in Gaza begrip vrede willen moeten zij hun stem verheffen en zich publiekelijk uitspreken tegen de monsterlijke aanslagen van “Hamas” en zich keren tegen het terreurbeleid van hun eigen Jihadische leiders. En ja, dat is gevaarlijk, maar self-inflicted. Desnoods doen de vrouwen en moeders alleen. En ja, dat is ook heel ingewikkeld want enz……. En dat is nu precies het spreekpunt wat de media in moet! Wat is dat voor een Jihadistische, ondemocratische, vrouwonderdrukkende samenleving in Gaza? In 2005 toch eenzijdig door Israel ontruimd?
Abe 12 oktober 2023, 13:29
Na de reactie van Van Zanen (Den Haag) en Dijkstra (Utrecht) zei ik begin van de week ook al op Twitter, de Holocaust komt er weer aan. Geweldige column. Beter had het niet verwoord kunnen worden.
Shlomo Itai 12 oktober 2023, 15:03
Hoe onschuldig zijn de onschuldige burgers van Gaza precies ? Op 28 januari 2006 stemden de Palestijnen met een grote meerderheid (76 van 132 zetels) voor Hamas. In Gaza was de steun groot in het bijzonder. Hamas, tot 1984 de Palestijnse Moslimbroeders geheten, had niet alleen een uit 1927, ver voor de oprichting van Israël, stammende apocalyptische ideologie waarin het ritueel afslachten en uitroeien van ALLE Joden één aspect vormt, maar het had ook al een lang record van bloedige aanslagen - dus de Gazanen wisten dat Hamas helemaal meende wat het zei. Ten gevolge van al die aanslagen, waarbij Hamas dankbaar gebruik maakte van de enorme stroom Gazanen die elke dag in Israël hun brood verdienden, had Israël de grens voor Gazanen bijna volledig gesloten. De Gazanen wisten dus ook precies wat de praktische consequenties waren toen ze in 2006 op Hamas stemden. Zou Hamas er in 2023, na al die oorlogen en verwoestingen sinds het aan de macht kwam, nog steeds zijn geweest zonder massale steun en medewerking vanuit de bevolking die al bijna 100 jaar weet wie deze moslimbroeders zijn ? Grotere dictaturen dan Hamas zijn in elk geval gevallen toen de bevolking ontevreden werd.
tiki 12 oktober 2023, 15:24
@Marlou..."de punten die de media in zouden moeten", maar niet gaan....'uit onkunde, angst, Jodenhaat of eigenbelang (leugens/halve waarheden & verdraaiingen). Wat betreft de moeders & vrouwen van Gaza....je kan ze niet gelukkiger maken dan wanneer een zoon/man/broer/vriend etc zich als Jihadi opoffert voor "de strijd. Zo zijn ze opgevoed/ gehersenspoeld door de media, UNWRA scholen (via regering door U meegefinancierd) & NGO's, EU + individuele landen hulp (zelfde verhaal). Het is door déze hulp (al 75 jaar = ongehoord) & de 'morele steun van het Westen, door bij iedere anti Israel stemming in UN/UNHRC/UNESCO etc. samen met Iran/Rusland/N-Korea/China mee te stemmen (behalve US) met de meest onzinnige anti Israel resoluties, dat de palestijnse Arabieren blijvend geknecht kunnen worden door hun leiders, bij wie al het geld terecht komt en daardoor een leven in luxe & weelde leven, zijnde allemaal dikke miljonairs & miljardairs, terwijl het volk lijd. Wees maar gerust, hun kinderen/kleinkinderen offeren zich niet op voor de palestijnse zaak, maar studeren in de beste scholen/universiteiten in het buitenland en vieren feest op mooie jachten in Dubai. Het Westen wat nu zijn kortstondig medeleven uit, heeft een pak bedorven boter op zijn hoofd door de economische steun aan Iran, die deze terreurbendes steunt, financiert & opleid. Dit punt werd deze morgen gemaakt in de Duitse Bundestag, door vooral de AFD, die 'rechtsextremisten. In Nederland heb ik deze unanieme steun nog niet gehoord. Na alle mooie woorden van steun moet het alléén nog uitgevoerd worden. Afwachten! Wat betreft de VN....met hun politiek is de "palestijnse vluchteling" de énige vluchtelingen groep wiens aantal jaarlijks stijgt, omdat hun status permanent & erfbaar is....van 650 000 naar bijna 6 miljoen...tendens stijgend.
Arnold Olijkan 12 oktober 2023, 15:25
Het zal niet lang meer duren, of het gebruikelijke gezeur over "zielige" Palestijnen begint weer. Maar als er vele honderden Palestijnen in Syrië zijn vermoord onder het regime van Assad blijft het oorverdovend stil. Op dit moment woedt de zoveelste oorlog vanuit Gaza tegen Israël. En ook deze keer weer door de Hamas begonnen. Tot zover niets nieuws, zou je kunnen zeggen. Maar niets is minder waar. Deze aanval verschilt van alle vorige, en het is een raadsel, waarom zoveel terroristen door de grensversperring konden breken. Op 22 verschillende plaatsen wist de Hamas gebied te bezetten en een spoor van dood en verderf te zaaien. En pas gisteren, toen daar tijdens hevige vuurgevechten da laatste terroristen uitgeschakeld waren, konden reddingswerkers de Israëlische grensplaats Kfar Aza bereiken. En toen bleek daar iedereen te zijn afgeslacht, inclusief tientallen kinderen en baby's. Huizen waren in brand gestoken met hun bewoners nog binnen. Er zijn onthoofde babylijkjes gevonden. Meerdere jonge kinderen waren levend verbrand. Het is dan ook niet toevallig, dat na het bekend worden van deze vreselijke gruweldaden, het besluit werd genomen om alles voor Gaza af te sluiten. Geen elekriciteit meer, geen water en geen voedsel. De Israëliërs zijn woedend. Ze gaan nu de hele Hamas vernietigen! Deze oorlog mag niet met het zoveelste bestand eindigen, maar alleen met de volledige vernietiging van zowel Hamas als de overige misdadigers. Zielig voor de inwoners van Gaza? Vergeet niet dat ze op straat aan het feesten waren toen ze ontdekten dat er zeer veel Israëliërs vermoord waren.
Margré de Rooy 12 oktober 2023, 15:42
Dank voor dit artikel! De keuzes die Aboutaleb e.a. hier maken zijn niet alleen een klap in het gezicht van de Joodse gemeenschap in ons land, maar duwen dit land in een richting die ik en veel andere mensen absoluut niet willen. Onbeperkte ruimte geven aan mensen die barbaarse acties verheerlijken en vervolgens ook nog rekening houden met de gevoelens van deze mensen die een vlag van Israel niet trekken. Onbestaanbaar. Ik mag hopen dat bij de eerstvolgende pro-Palestina/Hamas manifestatie de overheid de grenzen eens gaat bewaken: geen geweldsverheerlijking, geen al dan niet bedekte oproepen tot geweld, geen Jodenhaat. Dit is een tijd waarin veel maskers afvallen, de overheid moet de rug recht houden en duidelijk maken dat deze morele verloedering in onze straten niet getolereerd wordt.
Hessel 12 oktober 2023, 17:40
Schandelijk die laffe burgemeesters. Zwatelen als de beste, maar medeleven met de ware slachtoffers ho maar. Aftreden zou ik zeggen.
Gerda Schrijver 12 oktober 2023, 18:45
Wat een duidelijk artikel. Dank u. Burg. Aboutaleb, is dan ook keihard van zijn sokkel gevallen, wat mij betreft. Een geniepig schrijven van deze burgervader. Geen greintje waardering voor zijn waardeloze brief! Iemand zei afgelopen week: "er lopen nog heel wat NSB-ers in Nederland rond." Daar ben ik het volledig mee eens.
Dick 12 oktober 2023, 19:00
Iedereen lijkt verbaasd over dit gedrag van deze "burgervader". Hij volgde duidelijk zijn automatische piloot als Gl/PvdA, Moslim en Marokkaan. Wat kan je hem dan kwalijk nemen?
D. G. Neree 12 oktober 2023, 22:13
"ruimte voor alle zienswijzen" Dat alle Joden dood moeten is ook een zienswijze. Niet alleen holle woorden dus, maar een leugenachtige en laffe mentaliteit.
Marlou 13 oktober 2023, 12:09
“De context de context, de Palestijnen de Palestijnen”. Ik mis een cruciaal spreekpunt in het publieke domein waar - tot mijn grote schaamte - zelfcensuur overheerst. Context Palestijnen in Gaza: Het is de onverlichte zwartgallige Islamdoctrine in Gaza die Palestijnen m.n. hun eigen Palestijnse jongeren in eeuwige frustratie, jaloezie en haatzucht t.o.v. het verlichte westerse Israel gevangenhoudt. Ik zou zeggen “free yourself, free yourself from extreme Islamdoctrine”. Zet de stap naar verlichting, ga eens lekker leven! Scheelt een hoop!
Gerda Schrijver 13 oktober 2023, 16:00
Wat een duidelijk artikel. Mevr. Marbe, mijn dank hiervoor. Het geniep zit in de "keurigheid" van deze akelige brief van Burgemeester Aboutaleb. Alhoewel ik ver na de tweede wereldoorlog ben geboren in Zeeland, heb ik kennis genomen, van hoe de geschiedenis verliep t.a.v de joodse burgers in Middelburg, ten tijde van de Duitse bezetting. De waarnemend commissaris van de Koningin in Middelburg groette met de Hitlergroet. Hij was begunstiger van de SS. Hij nam deel aan het provinciaal bestuur. (Zelf ben ik dertig jaar later als prov.ambtenaar in dienst getreden van de Provincie Zeeland.) Foute bestuurders, foute burgemeesters in 1940-1945. Ook nu is het te walgelijk voor woorden, hoe Aboutaleb zich opstelt, als bestuurder naar zijn Joodse medeburgers in Rotterdam. Een schande. Ik hoorde iemand zeggen " Er lopen in Nederland nog veel, maar dan ook veel NSB-ers vrij rond. Daar ben ik het helemaal eens.
Partijloos 18 oktober 2023, 13:54
Toch jammer dat dit zo eenzijdig wordt benaderd. Uiteraard zijn de acties van Hamas verwerpelijk maar dat geldt ook voor de acties van Israel. Zou fijn zijn wanneer Israel zich eens aan de resoluties van de VN zou houden. Zou fijn zijn wanneer Israel stopt met “landjepik”. Zou fijn zijn wanneer criminele politici werden aangepakt. Bij elke vorm van kritiek, hoe licht ook, schiet Israel in de “anti-semitisme stuip”. Schaamteloos wordt de vraag gesteld “hoe onschuldig zijn de Palestijnse slachtoffers?”, dat zegt eigenlijk alles.
merlijn 18 oktober 2023, 16:53
de enige die schaamteloos is de schrijfster van bovenstaande stuk. hysterisch schaamteloos zelfs
Geerte 20 oktober 2023, 08:37
Partijloos? -- U hebt de juist naam gekozen voor u en uw "partij". Met name het woord loos spreekt voor zich. Loos..., Inderdaad, een en al loze praat, of schrijftaal, kenmerkt het schrijven van mevr. of meneer Partijloos.
Bas Fortuin 25 oktober 2023, 20:08
Is Ahmed Aboutaleb wel de Burgemeester van alle Rotterdammers? Ik las…”Van alle burgemeesters die de Israëlische vlag op hun stadhuis weigeren, schoffeert Ahmed Aboutaleb uit Rotterdam de Joodse gemeenschap en iedereen die snakt naar medeleven nog het meest. Zijn afwijzing gaat gepaard met een brief waarin de woorden ‘Israël’ en ‘Joods’ niet voorkomen." Beseft de burgemeester niet dat hij met zijn brief in het AD het Haat-Handvest van Hamas bevestigt? Het was het barbaarse, onmenselijke Hamas die de oorlog tegen Israël begon, notabene op de Joodse Sjabbat en en hun feest Simchat Torah = VREUGDE van de Wet. Heeft de burgemeester van Rotterdam nooit gelezen in de Bijbel over de glorieuze toekomst [Ezechiel 36] van Israël, Gods Oogappel? Beste Burgemeester Aboutaleb, lees de profeet Zacharia 2:8: “Wie Israël aanraakt, raakt Gods Oogappel aan." Dat wilt u toch niet? Wees moedig: Spreek niet langer in raadselen, dat zal u sieren. De SHALOM overwint altijd! Een groet van Bas Fortuin, vriend van Israël en allen die de Vrede liefhebben.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *