Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Advocaat HaCarmel: bekladding niet antisemitisch

Redactie 04 maart 2021, 16:05
Advocaat HaCarmel: bekladding niet antisemitisch

Volgens Loonstein Advocaten, het advocatenkantoor dat de eigenaren van het koosjere restaurant HaCarmel in Amsterdam bijstaat, zit er geen antisemitisch motief achter de bekladding van vorige week.

Op de ruiten van het restaurant leek de tekst Find a Jew gekalkt, maar volgens Loonstein staat er daadwerkelijk Find Jah. “Dit is de titel van een liedje van Richie Spice; een uitdrukking die wordt gebruikt in de reggae-scene. Het liedje noch de term Find Jah heeft iets van doen met antisemitisme. Het tegendeel lijkt het geval. Op een van de andere ramen van het restaurant was de tekst Israël vibration geschreven, eveneens geen uiting van antisemitisme,” aldus het advocatenkantoor.

De familie Bar-On is niet blij met de actie, maar ze zijn wel opgelucht dat er geen sprake is van een antisemitisch motief. Zij zien daarom ook graag dat de politie de dader op zijn gedrag aanspreekt, maar het daar verder bij laat.

Wel willen de eigenaren in gesprek wil met de politie, omdat uit camerabeelden blijkt dat er een politiewagen voorbijreed op het moment dat de dader toesloeg. “Hoewel de bekladder toen midden in zijn daad was (en dus ook de avondklok overtrad), reden de agenten door. Zeker na alle vorige incidenten bij het restaurant mag worden gerekend op extra alertheid en surveillance bij het Joodse restaurant.”

Volgende week staat Saleh A., de Palestijns-Syrische man die twee keer met veel geweld de ruiten van het restaurant insloeg, weer voor de rechter. Volgens Loonstein ligt de focus bij de familie Bar-On bij deze zaak.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *