Beieren treedt op tegen antivaxers
Nieuws

Beieren treedt op tegen antivaxers

Redactie 30 juli 2021, 13:57
Beieren treedt op tegen antivaxers

Ook Duitsland heeft een probleem met coronademonstranten die denken de vaccinatiecampagne tegen covid-19 te moeten vergelijken met de Holocaust. De antivaxers, door onze oosterburen Impfgegner genoemd, dragen gele sterren en maken fotomontages van de poort van vernietigingskamp Auschwitz met ‘Impfen macht frei’. Tot nu toe werd hier juridisch nauwelijks tegen opgetreden, maar daar brengt deelstaat Beieren verandering in.

Bij een 45-jarige inwoner van München is vorige week een inval gedaan, waarbij zijn computer en telefoon in beslag zijn genomen. De man wordt door het Beierse openbaar ministerie vervolgd wegens Volksverhetzung, vergelijkbaar met haatzaaien in Nederland. De verdachte, die zijn antisemitische fotomontages op Facebook had gepubliceerd, hangt een maximale gevangenisstraf van vijf jaar of een geldboete boven het hoofd.

Tot nu toe hadden lagere rechtbanken bepaald dat het gebruik van de Jodenster niet strafbaar was, omdat alleen vergelijking met massamoorden tijdens de Shoa en niet ‘slechts’ van dit symbool daarvan als Volksverhetzung werd beschouwd. Daar wil het OM in Beieren via jurisprudentie verandering in brengen. Een woordvoerder liet weten dat de ster een directe opstap naar de Holocaust was en dat het daarom ‘onverdedigbaar’ is dat ‘onze handen gebonden’ zijn. De gele sterren zullen in de toekomst door de Beierse autoriteiten bij demonstraties verboden worden.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking