Bennett spreekt bij VN: ‘Israël haten maakt je niet moreel superieur’
Nieuws

Bennett spreekt bij VN: ‘Israël haten maakt je niet moreel superieur’

Redactie 27 september 2021, 16:50
Bennett spreekt bij VN: ‘Israël haten maakt je niet moreel superieur’

De Israëlische premier Naftali Bennett heeft zijn eerste toespraak gehouden tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York.

Tijdens zijn toespraak haalde de premier flink uit naar tegenstanders van de Joodse staat. “Israël aanvallen maakt je moreel niet superieur. Vechten tegen de enige democratie in het Midden-Oosten maakt je niet ‘woke’. Clichés over Israël voor waar aannemen zonder moeite te doen om de basisfeiten te leren is gewoon lui. Elke lidstaat in dit gebouw heeft een keuze. Het is geen politieke keuze, maar een morele. Het is een keuze tussen duisternis en licht.” Daarbij noemde hij Israël ‘een vuurtoren in een stormachtige zee’.

Ook bedankte hij de 38 landen die besloten zich af te melden voor de Durban IV-conferentie. “Deze conferentie was oorspronkelijk bedoeld om tegen racisme te zijn, maar door de jaren heen uitgegroeid tot een conferentie van racisme, tegen Israël en het Joodse volk. En de wereld heeft er genoeg van. Ik bedank de 38 landen die de waarheid boven leugens hebben gekozen en de conferentie hebben overgeslagen,” aldus Bennett.

Daarbij waarschuwde de premier voor het nucleaire programma van Iran. Het land is bezig steeds meer uranium te verrijken en volgens Israël is Iran slechts één stap verwijderd van nucleair materiaal van wapenkwaliteit en zouden zij bezig zijn met de ontwikkeling van een atoombom. “Het nucleaire programma van Iran heeft een keerpunt bereikt; en dat geldt ook voor onze tolerantie. Woorden weerhouden centrifuges er niet van om te draaien”, verklaarde hij.

Bekijk de gehele toespraak van Bennett hier:

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking