Bertien Minco nieuwe directeur van Herinneringscentrum Kamp Westerbork
Nieuws

Bertien Minco nieuwe directeur van Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Redactie 19 mei 2022, 15:51
Bertien Minco nieuwe directeur van Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Bertien Minco neemt het stokje over van Gerdien Verschoor als algemeen directeur van Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Verschoor vervulde de functie drie jaar lang, Minco was de afgelopen vijf jaar actief als voorzitter van de raad van toezicht van het herinneringscentrum.

Daarvoor richtte ze het Jeugdcultuurfonds op en vervulde ze leidinggevende functies in de cultuur- en mediasector.

“Maatschappelijke betrokkenheid en kunst en cultuur zijn de rode draad in mijn loopbaan en leven en dit komt direct voort uit de oorlogsgeschiedenis van mijn Joodse familie. Zoiets vormt je en het geeft je richting. Mijn betrokkenheid bij Westerbork komt daar ook direct uit voort. Het is een eervolle en uitdagende opdracht die ik dankbaar aanvaard,” schrijft Minco in een persbericht over haar nieuwe functie.

In eerste instantie zal zij de rol van algemeen directeur twee jaar vervullen. In die twee jaar zal zij zich richten op een mogelijke uitbreiding van het centrum. De plannen voor de nieuwbouwplannen liggen al klaar en momenteel wordt het project getoetst op haalbaarheid.  

Op zoek naar nog meer actualiteit? Met een abonnement op het NIW krijgt u toegang tot columns, opinies, analyses, nieuws – en achtergrondverhalen. Kies hier wat het beste bij u past.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking