Boem
Binnenland

Boem

Redactie 27 april 2018, 00:00
Boem

Het NIW heeft een minimaal abonnementenbestand en het schrijft alleen voor de verkrampte achterban, die het wekelijks angst aanpraat.” Dat schreef de woordvoerster van Een Ander Joods Geluid, ooit NIW-redactrice, op Facebook na een column van mij aan de vaste tekstschrijver van deze Israël-kritische club.

Die tekstschrijver zette mij weg als een ‘paranoia patiënt die overal Jodenhaters ontwaardt’ – met ‘dt’ inderdaad. Voor die Jodenhaters hoefde ik niet ver te zoeken, want pal onder zijn tekst prijkte al de hoogbejaarde Tena-terroriste José van L., meermalen door de politie opgepakt wegens het slaan van journalisten, het bedreigen van Kamerleden en het demonstreren samen met Hamas-fondsenwerver Amin Abou Rashed en de neonazistische Kameraadschap Drechtsteden. Over Jodenhaters gesproken.

Een Ander Joods Geluid, ooit opgericht voor wat evenwicht in de pro-Israëlpubliciteit – kom daar nu nog eens om – is zwaar van haar oorspronkelijke opzet en de werkelijkheid afgedreven. Nu zelfs Angela Merkel constateert dat de grote stroom Arabische vluchtelingen een even grote springvloed aan Jodenhaat opleverde, nu honderden vooraanstaande Fransen de vertrekkende Joden verzekeren dat zonder hen Frankrijk niet meer hetzelfde zal zijn, nu Israël dagelijks haar grenzen moet verdedigen tegen één langgerekte islamistische aanval, in die tijd presteert EAJG het om onze regering op te roepen alle militaire samenwerking met Israël te verbreken.

Nog afgezien van het feit dat in die oproep enig bewijs voor die samenwerking ontbreekt, is de boodschap duidelijk: de puinhoop in Gaza is altijd de schuld van Israël. Het mág immers niet liggen aan de Hamas-dictatuur, aan het in de islam ingebakken antisemitisme, en het mag niet omdat het niet kan, want islam is vrede.

Het mág niet liggen aan de Hamas-dictatuur of aan het in de islam ingebakken antisemitisme, want islam is vrede

Rupsje-nooitgenoeg
Geen enkele krant of Kamerlid nam de EAJG-oproep serieus, zoals EAJG zelf meteen al beteuterd vaststelde. De ‘Palestijnse kwestie’ is uit: niet alleen de hele Arabische wereld, ook het Westen heeft schoon genoeg van de corrupte en inhalige ‘Palestijnse’ nomenklatoera, die aan het begrip rupsje-nooitgenoeg een geheel nieuwe dimensie geeft.

Merkwaardig genoeg heeft de pro-Palestijnse beweging in Nederland nog een beetje de wind mee, zo bleek toen het jarige Israël deze week door de hele wereld op hoog niveau werd gefeliciteerd, behalve door premier Rutte die de gelukwensen overliet aan het ambassadepersoneel in Tel Aviv, dat daar zit omdat Nederland ooit bij de eerste Arabische dreigbrief spoorslags uit Jeruzalem vertrok. Tegelijkertijd geeft de regering een dubbele boodschap af: op de vraag of de Palestijnen niet beter, in plaats van de zwaar corrupte VN-organisatie UNRWA, zelf hun hulpgelden konden verdelen, antwoordde BuZaminister Blok dat die VN altijd nog betere zorg leverde dan het Palestijnse bestuur. Daar spreekt dus een minister van een land dat die Palestijnse profiteurs decennialang onderhield met via de UNRWA gesponsord ‘hulpgeld’

Inderdaad, de Gazanen hebben het niet makkelijk. Maar ze staan bij dat grenshek aan het verkeerde adres. Dat ziet heel de wereld behalve onze regering die nog even versneld dertien miljoen euro stak in datzelfde UNRWA, voor Palestijnen die zo noodlijdend zijn dat een Palestijnse privéjet voor hun corrupte president Abbas er maar net af kon.

Israël blijft de schuld – dat is de kern van alle EAJG-propaganda, altijd vergezeld van die foto met twee elkaar omarmende ‘Joodse’ en ‘Arabische’ jongetjes. Alleen: die foto is nep, in scène gezet met twee Joodse jongetjes, omdat geen enkel Arabisch jongetje wilde poseren met een jongetjes-Jood. Dat bewees het Amerikaanse blad Jewish Daily Forward al jaren geleden. Maar ja, EAJG en Joodse bladen lezen, da’s nog een dingetje.

En zo is EAJG niet alleen meeloper, maar zelfs megafoon geworden van een misleidend moslimgeluid dat doof is voor de daden én de doden van een dictatuur. De Joden zijn de schuld: als je die mantra maar vaak genoeg herhaalt wordt die waar – al zullen het niet de laatste woorden zijn geweest van de Frans-Joodse Mireille Knoll voordat haar Arabische buurman haar dood én in brand stak.

Toen EAJG nog bestond uit kritische Joden en niet uit moslimzeloten, mafkezen en verborgen antisemieten, had het Israël nog gefeliciteerd. Nu is EAJG de hofleverancier van terreurtaarten geworden. Het andere geluid is het gegier van de regenpijpraketten die dagelijks door hun Gazaanse vrienden worden afgevuurd. Het Ander Joods Geluid van nu is dat van een geweerschot.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking