Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Corona-uitbraak in Joods woonzorgcentrum

Redactie 26 oktober 2021, 18:01
Corona-uitbraak in Joods woonzorgcentrum

Het Joods woonzorgcentrum Mr L.E. Visserhuis in Den Haag heeft te maken met een corona-uitbraak.

Dat schrijft het managementteam in een persbericht. “Waar wij de afgelopen maanden konden berichten van versoepelingen, is er afgelopen week in het Visserhuis veel veranderd. Ondanks de hoge vaccinatiegraad (meer dan 95 procent) hebben wij te maken met besmettingen.”

Acht bewoners testten positief. Zij worden voorlopig geïsoleerd op hun kamer. Vandaag zijn er nog drie verdenkingen van besmetting bij gekomen. “In afwachting van de uitslag beschouwen wij hen als besmet. We hopen dat dit niet zo is, maar wachten op de testresultaten,” aldus de organisatie. De overige bewoners worden preventief getest. De bewoners met een negatieve uitslag worden aan het einde van de week nogmaals getest.

Ook schrijft het managementteam dat er onder medewerkers besmettingen zijn. “Medewerkers worden vanzelfsprekend bij klachten, conform de richtlijnen, getest. Ook hier zijn positieve uitslagen uit voort gekomen.”

Het Mr L.E. Visserhuis heeft meerdere woongroepen. De organisatie raadt bezoek op afdelingen waar besmettingen zijn geconstateerd, voorlopig af. Medewerkers en bezoekers op de verpleegafdelingen zijn sinds vorige week weer verplicht om een mondneusmasker te dragen in het woonzorgcentrum.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *