Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Opinie

Een linkse hobby

Bart Schut 27 oktober 2023, 14:00
Een linkse hobby

Het is nog geen twee jaar geleden dat Forum voor Democratieleider Thierry Baudet door de rechter veroordeeld werd voor zijn vergelijkingen tussen het Nederlandse coronabeleid en de Shoa. Vandaag lijken het eerder twee decennia. Walgelijk vonden wij hen, de demonstranten die met gele sterren demonstreerden tegen overheidsmaatregelen die bedoeld waren om de volksgezondheid te beschermen. De Joodse gemeenschap stond als één blok op tegen die betogers. Verbijstering, verdriet, woede heersten.

Wat niet heerste in die donkere coronatijd, was angst. Er hoefden geen Joodse scholen gesloten te worden. Joodse ouders hoefden niet te overwegen hun kinderen van openbare of christelijke scholen te halen, omdat zij daar gepest of erger werden. Studenten voelden zich niet bedreigd omdat aan onze universiteiten gemaskerde demonstranten opriepen tot genocide (sinds 7 oktober weten we precies wat From the river to the sea betekent). Als er al aan onze academische instellingen antisemitische betogingen waren, werden die niet massaal ondersteund en aangemoedigd door docenten, zoals nu.

Tijdens corona waren er geen petities van ‘neutrale’ ambtenaren die het de Joodse staat onmogelijk willen maken zich te verdedigen. Er was geen pers die de leugens van een terreurbeweging klakkeloos overneemt en zo het eeuwenoude bloedsprookje herintroduceert aan nieuwe generaties Nederlanders. Er waren geen burgemeesters die lieten zien dat zij Joodse levens minder waard vinden dan dat van Turken of Oekraïners. Ook waren er geen gemeenteraadsleden die demonstratief wegliepen om zo te voorkomen dat de moord, marteling, verkrachting en gijzeling van 1500 onschuldige Joodse slachtoffers veroordeeld zou worden. 

Propaganda

Er waren geen politici die schouder aan schouder stonden met aan terroristen gelieerde islamitische organisaties die demonstraties organiseren waarin massaal wordt opgeroepen tot verdrijving van zeven miljoen Joden uit hun historisch thuisland. Of erger. Er was geen kandidaat-premier die zo veel kritiek vanuit zijn eigen partij kreeg toen hij de Hamas-terreur veroordeelde, dat hij zich genoodzaakt ziet op sociale media Hamaspropaganda over te nemen. Die tot op de dag van vandaag op zijn X-account staat.

Nu zijn de maskers af. Voorgoed

Er waren geen 62 Kamerleden die voor een motie stemden waarin de racistische leugen is opgenomen dat Israël een apartheidsstaat zou zijn. Een motie die ook nog eens werd ingediend door de openlijk antisemitische en terreur vergoelijkende partij Denk. En er waren geen hoogleraren die het genocidale bloedbad als ‘opwindend’ bestempelden. Zonder enige consequentie, trouwens – opvallend in een land waar andere professoren worden ontslagen als zij per ongeluk een verkeerd pronoun gebruiken. Extinction Rebellion had zich nog niet ontpopt als een clubje Jodenhaters en Greta Thunberg had haar beroemde uitspraak ‘How dare you?’ nog niet veranderd in ‘How dare Jew’. De Europese hoofdsteden waren nog te onderscheiden van die in het Midden-Oosten, want er marcheerden nog geen tienduizenden te islamitische meutes door Londen, Parijs en Berlijn, belust op wraak op de Joden. U weet wel: ‘diversiteit’.

Gebrandmerkt

Wat is er in die twee jaar zo veranderd? Wat is het grote verschil tussen het anti-Joodse racisme van 2021 en dat van nu? En waarom is het antisemitisme in de straten nu zoveel gevaarlijker dan toen?

Het doet pijn dit te schrijven, maar de reden is dat 7 oktober 2023 de geschiedenis in zal gaan als de dag waarop de vlag van het antisemitisme definitief van extreemrechts aan links werd overgedragen. Alle voorbeelden hierboven, alle uitingen van Jodenhaat van de afgelopen weken komen op het conto van links en de islam – of een bizarre combinatie van die twee. Dat is niet opeens zo gekomen, maar speelde onderhuids al veel langer. Wij waarschuwen er al jaren voor, enkel om zelfs vanuit delen van de Joodse gemeenschap daarvoor als ‘extreemrechts’ gebrandmerkt te worden. Er was alleen nog de juiste aanleiding voor nodig om dit alles aan de oppervlakte te laten komen. De massamoord op Joodse burgers was de lont in het kruitvat. Nu zijn de maskers af. Voorgoed.

Waarom dit zo gevaarlijk is? Omdat – anders dan extreemrechts – het linkse antisemitisme salonfähig, zelfs dominant is in de politiek, media, universiteiten, ngo’s en culturele instellingen. Daar vindt u geen kaalkopjes met 88-tatoeages. Wel linkse intellectuelen die uit een misplaatst gevoel voor wie de underdog is, uit opportunisme en ja, vaak ook gewoon uit ouderwetse Jodenhaat de kant van de Palestijnen en zelfs van Hamas kiezen. 

Antisemitisme? Het is een linkse hobby geworden.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (11)
jan 27 oktober 2023, 14:10
Nep linkse hobby zul je bedoelen. Sinds wanneer is XR links? Sinds nooit. Sinds wanneer is Greta Thunberg links? Sinds nooit. Het is juist de Bourgeoise meute die hierin meegaat. Ik durf te wedden dat echt links een heel stuk genuanceerder over deze zaken denkt. Zet er in het vervolg ook bij dat deze nep linkse meute nog nooit iets voor de onderklasse gedaan heeft.
tiki 27 oktober 2023, 15:22
Squad of female IDF combat troops eliminated nearly 100 Hamas terrorists! Dit is échte vrouwenpower & Joodse kracht, niet deze pathetische idioten met een bord voor hun kop.
tiki 27 oktober 2023, 17:52
Een linkse hobby met een totaal gestoorde & gehersenspoelde lobby....met LEO KWARTEN, Arabist onder de Arabieren als lichtend voorbeeld. "Je moet je voorstellen, beleerde hij ons vanaf het scherm, 'zonder weerwoord van 2 journalisten of Ronit Palache, die hem met een mond vol tanden zonder commentaar zijn leugens lieten uitbraken. Ouders, gevlucht of 'verdreven uit dorpen in 1948 (ja, het moet gezegd worden) , de moorden & liquidaties op Hamas leden & leiders etc. "Het zijn gewoon gekwetste zielen". Kijk dát wisten we niet en nu begrijpen we ook hun beestiale slachting op Israelische burgers. De verkrachte vrouwen wiens bekkens werden gebroken, babies wiens hoofden & ledematen werden afgehakt, ogen die werden uitgesneden, kinderen die levend werden verbrand, ouders & kinderen die samen werden gebonden en dán verbrand, kinderen die moesten toekijken hoe hun ouders met een kopschot werden doodgeschoten, hoe borsten & penissen werden afgesneden waarna zij door de straten van Gaza werden gesleept onder luid gejoel & het nuttigen van versgebakken koekjes en lekkernijen. De zwangere vrouw wiens baby uit de baarmoeder werd gesneden en voor haar ogen werd doodgeschoten, waarna zij aan de beurt was. Een gewone kogel in het hoofd was een pure "zegening". Nee nu snappen we het. Nu begrijpen we ook beter waarom Hamas 220 mensen weggesleepte (van 8 maanden 85 jaar) naar de donkerheid van hun bestaan. Nu begrijpen we ook waarom Hamas hun eigen burgers op daken plaatst of stopt /doodschiet wanneer zij proberen te vluchten. Waarom ze 1 miljoen burgers tot vluchteling promoveren terwijl ze liever hadden dat ze als martelaar zouden sterven. Nu is ook duidelijk waarom zij de zieken in de ziekenhuizen laten kreperen terwijl hun reserves vol liggen met 100 milj. ton diesel, maar toch nog stééds de ziekenhuizen leegplunderen. Het is allemaal nodig om hun gekwetste zielen te redden. Beste Arabist onder de Arabieren...'hadden uw Arabische broeders hun zin gehad op 15 mei 1948 had géén Israeli het kunnen navertellen en was 'de tere ziel van de gefrusteerde palestijnse vluchteling' ook nooit ontstaan. Had de miljarden opslokkende UNWRA samen met uw Arabische geloofsgenoten hun menselijke plicht gedaan dan hadden ze 650 000 Arabische vluchtelingen kunnen plaatsen en waren er na 75 jaar géén "gefrustreerde vluchtelingen" meer, inmiddels uitgegroeit tot een gestoord vluchtelingen volk. Over de 800 000 Joodse vluchtelingen uit Arabische landen (allemaal gekwetste zielen) hoor ik u niet. Het Jodendom bestaat uit MILJOENEN gekwetste zielen, maar gelukkig voelen zij zich niet geneigd tot het soort scenario's dat u dom, schaamteloos & moraalloos zit te verdedigen. In vergelijkng met deze Hamas barbaren waren IS fanatici humanisten.
Alex warnaar 27 oktober 2023, 18:19
Toen 23 jaar geleden de tweede intifada uitbrak en ik de bezetenheid van journalisten van de NOS zag, wist ik al dat er iets goed mis was.
Velzeboer 27 oktober 2023, 22:13
👍
Bas Fortuin 27 oktober 2023, 22:33
Dhr. Bart Schut schreef terecht: alle uitingen van Jodenhaat van de afgelopen weken komen op het conto van links en de islam – of een bizarre combinatie van die twee." Ik zou ook de Paus en de Wereldraad van kerken tot die Linksen kunnen/willen rekenen. De Argentijnse paus Bergoglio is een communist en wast en kust de voeten van moslims. Hij heeft geen moeite om God Allah te noemen en de Koran...Woord van God. Als je dat vroeger hardop zei belandde je op de Brandstapel. De Wereldraad van kerken en de Raad van kerken dwalen ook en zijn de initiators van de antisemitische economische BDS-campagne: Koop niet bij Joden. Alle details van deze misselijk makende campagne las ik in de page-turner van Peter Siebelt: MODUS OPERANDI - De pro- Palestijnse Lobby en de Kruistocht der kerken." Deze zeer omstreden grote club uit Genève werkt al jaren nauw samen met de Luthersen en RKK en de paus in Rome, ook met Islamitische leiders. Deze notoire LINKSEN met tunnelvisie hebben kennelijk nooit Salomo's uitspraak in het Boek Prediker gelezen: Prediker 10:2-3...De geest van de wijze richt zich naar Rechts, maar de geest van de dwaas naar Links. Waar de dwaas ook gaat, zijn verstand ontbreekt." Wat is de Bijbel toch een actueel en ontmaskerend Boek der boeken, zelfs in 2023. Ik lees er iedere dag vlijtig in, hardop!
surink 28 oktober 2023, 15:36
Links Nederland loopt aan de hand van Islamitisch Nederland. De partij Denk is Links en gebruikt een slogan NB in de Tweede Kamer om de Joodse gemeenschap nog extra te kwetsen, kijkend naar wat men in Israël de 7 e oktober jl. heeft mee moeten maken. Als je in Israël bent geweest dan heb je kunnen meemaken dat men daar al vele jaren in angst moet leven. Ondanks alles heeft men in Israël de moed en het geloof om er wat van te maken. Landen onder Islamitisch gezag hebben dat niet. Daar heerst onderdrukking en dat zal altijd zo blijven. Hopelijk kan men Hamas verdrijven, dan zou het goed zijn, dat de Palestijnen ook eens opstaan tegen deze moordenaars?! Laten wij blijven hopen dat er eens vrede zal komen?!
Susan Drakenviller 28 oktober 2023, 16:39
Het is simpelweg zo dat door groeiende macht van de Arabische landen, de afnemende macht van Amerika, de veranderende samenstelling van de bevolking in o.a. Europa, de toenemende afstand tot WO2, de positie een steun voor Israel veel minder vanzelfsprekend is geworden. Het wordt ook moeilijk voor een politicus als enerzijds de gruwelen van Hamas en de terechte woede en reactie van Israel moet worden gesteund, terwijl ook familieleden van burgers in eigen land in Gaza worden geslachtofferd. Ja, door de aanval van Hamas, maar uiteindelijk is het ook een PR-oorlog, een die voor Israel steeds moeilijker wordt om met geweld te winnen.
tiki 29 oktober 2023, 08:11
Wat is er veranderd in de laatste 2 jaar? Hélemaal niets, of je moet onder een steen geleefd hebben. De vereenzelviging met 'de arme palestijnen” begint na 1967. Sterke Joden die terugslaan wanneer fanatici komen om hen te vernietigen, staat niet in het scenario. Heeft de veranderende demografie er iets mee te maken? U mag het zeggen, tenslotte is Zwarte Piet ook niet meer zwart en de Kerstman binnenkort een 'displaced person. Op onze universiteiten (Israel 'apartheid week' is niet gisteren uitgevonden). Bij onze regerings leiders (volg het VN/UNESCO/UNHRC stemmings parcours). De journalistiek (links sociaal & allergische Joden banaal) en de 'gewone burger die niet meer weet wat de stemming is van de dag, wat fout is & wat mag, waar stem je voor of waar haak je af? Ja...het is allemaal zéér “ingewikkeld” , zijnde het nieuwe mode woord. Of toch niet? Israel waarschuwt al jaren dat de laffe Westerse houding ze als een boemerang zou gaan tegenkomen......maar tevergeefs. Israel & ”palestina”, het gebied dat géén enkele voorwaarde heeft vervuld om de status 'land te verkrijgen , maar het tóch heeft verkregen. Het is onze huiskamers binnen geslopen, tiktoktiktok, en is nu een 'legaal' feit, terwijl de eeuwenoude legale beschreven & bewezen Joodse gebieden Judea & Samaria illegaal & bezet zijn verklaard door de UN en haar proxi's, die niets nalaten om de Joden uit hun geschiedenis te schrijven en daardoor de Israeli's uit hun land. De reden? U mag het zelf invullen! Deze 'ver van mijn bedshow, waarover “experts” hun “expertise” mogen uitkramen , neeeeee, niet vanuit hun schuilkelder waar ze de laatste 20 jaar graag mochten verblijven wanneer de rakettenregen neerdaalde vanaf Hamastan,, maar vanuit hun veilige buro of warme bed want, zoals Arendo Joustra (EW) ons uitlegt, “”raketten vanuit Gaza op Israelische burgers zijn al gewoon””. Hamas barbaren in auto's & motoren, dát is nieuw en dáár moeten wij ons nog even aan aanpassen........én bij neerleggen! En dus, wat is er veranderd tussen 'linkse humanitaire & rechtse fascistische Jodenhaat? Het werd ons al duidelijk gemaakt in 1920 door de oprichting van de Nazional 'Sozialistische 'Arbeiters Partei in fascistische Duitsland. Dezelfde ideologie met een andere decoratie.
Mike 29 oktober 2023, 08:12
Het was óók links die decennia lang de moslims hier ongelimiteerd binnen liet komen. Deze moslims kwamen binnen o.m. met het idee dat 'er nooit meer gediscrimineerd mocht worden ' , zie wat het teweeg heeft gebracht tijden de donkere jaren 40-45. Zij kwamen binnen op het schuldgevoel wat was ontstaan tijdens de Shoa. Dat maakt het nóg wranger. Hun nazaten scanderen nu in de Nederlandse steden 'From the river to the sea'. West_Europa is finished in een paar decennia.
Jan45 29 oktober 2023, 12:38
Nederland is overspoeld met vijanden tegen Joden en christenen. Linkse idioten haalden de vijandig gezinde Moslims binnen. We zien nu de resultaten, Men heeft weinig of niets geleerd van de Holocaust.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *