Federatief Joods Nederland doet aangifte tegen Baudet
Nieuws

Federatief Joods Nederland doet aangifte tegen Baudet

Redactie 17 november 2021, 17:27
Federatief Joods Nederland doet aangifte tegen Baudet

Advocaat Herman Loonstein heeft namens Federatief Joods Nederland (FJN) een verzoek bij het OM neergelegd om te kijken of uitspraken van Forum-leider Thierry Baudet strafbaar zijn.

Volgens zoon Victor Loonstein gaat het om een Tweet van Baudet waarin hij ‘de ongevaccineerden zijn de nieuwe joden, de wegkijkende uitsluiters zijn de nieuwe nazi’s en NSB-ers’ schreef.

“We hebben nog even gewacht of een andere Joodse organisatie zoals het CIDI, CJO of de Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding aangifte deden, maar dat deden ze niet,” aldus Victor Loonstein. “Iemand moet het doen, dus wij hebben het gedaan. Het is mooi geweest zo.”

Naast de eerdergenoemde tweet verspreidde Baudet deze week nog een schokkend bericht op sociale media. De politicus postte een foto van een kind bij een hek tijdens een sinterklaasintocht naast een foto van een Joods jongetje uit het getto van Lódz, dat van anderen werd gescheiden door een hek. Daarmee maakte Baudet de zoveelste vergelijking tussen de coronapandemie en de Jodenvervolging. 

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking