Haatexpressie
Binnenland

Haatexpressie

Administrator 10 december 2015, 00:00

Esther Voet_uitsnede commentaar 4,7 miljoen keer. Zo vaak is het filmpje bekeken van de Nederlandstalige haatrapper Ismo waarin hij zegt Joden meer te haten dan de nazi’s. 4,7 miljoen keer, voor een Nederlands liedje, dus mag je ervan uitgaan dat alleen Nederlandssprekenden de rap hebben gekeken. Daar word ik bang van. Hoeveel ‘fans’ zullen zich rot hebben gelachen om zijn uitspraak over Joden en homoseksuelen, want die krijgen er in die rap ook van langs? 
Ik was directeur van CIDI toen hij zijn abjecte deun op YouTube zette. Dit leek toch duidelijk een geval van stra! are groepsbelediging. Maar deze ‘artistieke’ haatexpressie mag van de rechter. Ik vraag me af wat een mens moet uitkramen wil hij nog wel worden veroordeeld. We hebben de Turkse jongeren gezien die op tv zeiden het prachtig te vinden wat Hitler had gedaan. Ze kwamen ermee weg. Tegen rapper Appa en zijn haatdragende uitspraken op de Dam (zionisten waren hyena’s die uit waren op ons geld en ons bloed) en o, ja, hij brulde ook nog ‘F**k de Talmoed’, viel ook niets te doen. Terwijl hij een paar weken later wel ‘respect eiste’ voor zijn eigen religie. Hij groeide daarna uit tot een lieveling van de media. Nog zo’n medialieveling: een gek die op Facebook opriep Israëlische toeristen hier in Nederland maar ‘te steken’. En dan nu vrijspraak voor Ismo.
Intussen vragen wij ons allemaal maar af waarom de maatschappij zo verhardt. Volgens mij is het antwoord simpel: omdat niemand dit soort gekkies tegenhoudt. De meerderheid zwijgt en de rechterlijke macht lijkt steeds meer een therapeutische instelling in plaats van een corrigerende. De rechter vindt dat we allemaal maar moeten begrijpen dat Ismo boos is, en dat hij die boosheid toevallig projecteert op de Joden. Ach, wat zou het? Het is artistiek, joh! En anders maken we er gewoon satire van. Ik vraag me af of rechters misschien al een voorschot nemen op de eventuele afschaffi ng van artikel 137 van het Wetboek van Strafrecht, waar in de Tweede Kamer over wordt gesproken. Als dat werkelijk gebeurt, kunnen we onze borst helemaal natmaken. Het spijt me, ik kan het niet mooier maken, maar ik vrees dat dit de kant is die Nederland op gaat.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking