Hatecrime
Nieuws

Hatecrime

Administrator 14 december 2017, 00:00
Hatecrime

Foto: Claudia Kamergorodski

Twee dagen. Twee dagen zat de Palestijn vast die vol overgave de gevel van restaurant HaCarmel insloeg, naar binnen stormde – god zij dank was er niemand aanwezig – een Israëlische vlag ontvreemdde en die vervuld van haat buiten op de stoepstenen smeet. Vernieling en ontvreemding, dat is waarvoor hij volgende week woensdag voor de supersnelle politierechter zal verschijnen. Want zand erover, jongens. Zo snel mogelijk. En dan omkeren en niet meer terugkijken. Dat pro-Israël activist Michael Jacobs recent een kleine week vastzat? Daar mag je dit niet mee vergelijken. Extreemrechts geweld? Ja, dat bestraffen we. Zwaar. Maar dit? Nee, dit is anders.

Want dit is eigenlijk wat Joden toch zelf een beetje uitlokken? Moeten ze maar niet zo pro-Israëlisch doen. En we weten allemaal dat het eigenlijk niet aan deze arme Palestijn, maar aan Trump ligt. En aan Netanyahu, die gek die Trump zover heeft gekregen om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen. Geen wonder dat die arme man is doorgedraaid. Daar hebben we alle begrip voor. Je moet het eigenlijk gewoon zien als de wanhoopsdaad van een losgeslagen randjongere. Dus gaan we voor vernieling en ontvreemding. We doen alsof een puber stiekem een fiets heeft gestolen, die per ongeluk tegen een bushokje heeft gegooid waardoor er nu een ster in de ruit zit. Zo’n jongen die door papa en mama eigenlijk eens goed moet worden aangepakt. Daar moet je hem mee vergelijken.

Wat roept u nu? Een hatecrime? Is dit een hatecrime? Nou, daar gaan we voor het gemak maar even aan voorbij. Daarbij komt, hatecrime is niet extra strafbaar, racisme is ook geen strafverzwaringsgrond. Discriminatie? Dat bewaren we voor Sylvana Simons. Terrorisme? Dat gebruiken we alleen bij zwaardere geweldsdelicten, dit ontwricht het land toch niet? Behalve bij een paar Joden heeft deze actie toch niemand angst ingeboezemd? Zullen we hem dus maar een voorwaardelijk strafje geven? Een taakstraf? Een boete? Nee, nee, veel te zwaar voor die arme ziel. De man heeft niet voor niets een tijdelijke verblijfsvergunning. Hij zal ongetwijfeld de meest verschrikkelijke misdaden van het Israëlisch regime hebben meegemaakt. En als we hem alleen voor vernieling en ontvreemding voorwaardelijk geven, hoeft hij niet terug naar dat hellegat.

Dat we daarmee andere activisten op een idee brengen en aanzetten hetzelfde te doen? Ach, alles beter dan pro-Palestijnen achter ons aankrijgen. Want die zijn in de meerderheid en de meerderheid regeert. En, sttt! Niet verder vertellen: voor die lui zijn we stiekem best een beetje bang.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking