Israël kampt met honingtekort
Nieuws

Israël kampt met honingtekort

Redactie 26 augustus 2020, 12:41
Israël kampt met honingtekort

Israëlische boeren vrezen dat er binnenkort grote honingtekorten ontstaan. De afgelopen weken zijn er grote hoeveelheden honing gestolen bij verschillende Israëlische imkers.

De schaarste zou zelfs zo erg zijn dat de boeren zich zorgen maken of er wel genoeg honing is voor Rosj Hasjana, waar het zoete goedje centraal staat.

“We hebben camera’s en drones, maar de dieven zijn nergens bang voor,” zegt een imker over de situatie. De criminelen stelen niet alleen honing, maar vergiftigen vaak ook de bijenkoningin. Hierdoor kan de bijenkorf zich niet meer herstellen.

Tussen maart en juli van dit jaar is het aantal diefstallen met vijftig procent toegenomen in vergelijking met vorig jaar. Naast honing worden er ook tonnen mango, meloen en mais gestolen.

Volgens de boeren ligt het werkelijke aantal diefstallen nog veel hoger, maar doen een hoop slachtoffers geen aangifte, omdat zij denken dat het toch niet zal helpen. “Wat doet een aangifte? Het brengt mijn groente niet terug,” aldus een van de bestolen boeren.

De Israëlische politie zegt bezig te zijn met de diefstallen, maar zegt daarbij dat het beveiligen van de bijenkorven bijna onmogelijk is.

Eerder kampte het land van melk en honing al met een botertekort.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking