Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Israël stuurt hulp naar Syrië en Turkije

Redactie 06 februari 2023, 16:45
Israël stuurt hulp naar Syrië en Turkije

Israël stuurt hulp naar zowel Turkije als Syrië na de verwoestende aardbeving in de regio.

Volgens premier Netanyahu zijn er meerdere verzoeken binnen gekomen voor hulp en is de Joodse staat van plan om die ook te sturen. Volgens de publieke omroep KAN is Israël van plan om tenten, medicijnen en dekens naar Syrië te sturen. Reddingsteams zouden mogelijk niet veilig zijn in het land, maar volgens de Israëlische media zou de IDF wel onderzoeken of er mogelijkheden zijn.

Ook gaat Israël gewonde Syriërs opvangen en behandelen. De twee landen hebben geen diplomatieke banden, maar dat lijkt de Joodse staat nu niet tegen te houden. Het verzoek om hulp zou via Rusland zijn gekomen.

Eerder vandaag kondigde Netanyahu al aan dat er meerdere reddingsteams naar Turkije gestuurd zullen worden. Vandaag vertrekt er een medisch team en morgen een reddingsteam. Ook heeft het leger de opdracht gekregen om paraat te staan voor uitzending. “De veiligheidstroepen staan ​​klaar om alle hulp te bieden die nodig is,” zei Yoav Gallant, Minister van Defensie. Eynat Shlein, het hoofd van de nationale hulporganisatie van Israël, is maandagochtend naar Turkije gevlogen om daar te inventariseren wat nodig is.

Ook de medische hulpdiensten United Hatzalah en Magen David Adom hebben aangeboden medische specialisten te sturen. “Magen David Adom heeft ervaring met het assisteren bij rampsituaties en de professionals volgen de aardbevingsramp in Turkije op de voet en zijn bereid om alle hulp te bieden die nodig kan zijn”, aldus de organisatie.

President Isaac Herzog betuigde zijn condoleances aan president Erdogan. “De staat Israël staat altijd klaar om op alle mogelijke manieren te helpen. Onze harten zijn bij de rouwende families en het Turkse volk op dit pijnlijke moment.”

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *