Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Jordaniër overvalt Israëlische bank met bellenblaaspistool

Redactie 08 februari 2019, 00:00
Jordaniër overvalt Israëlische bank met bellenblaaspistool

Een 24-jarige man uit Jordanië die illegaal in Israël verbleef is vorige maand door de Israëlische politie gearresteerd nadat hij twee keer een bank in Beersheba probeerde te overvallen met een bellenblaaspistool.

Dat maakte de Israëlische veiligheidsdiensten vandaag bekend. Hoewel zijn ‘wapen’ in eerste instantie niet heel gevaarlijk oogde, bleek de man het plastic pistool te hebben uitgerust met een buisje bloed. Tijdens de overvallen dreigde de Jordaniër dat het bloed geïnfecteerd was met aids en dat hij de bankmedewerkers zou besmetten als zij het geld niet zouden overhandigen.

Volgens het politierapport kwam de man op 20 januari een bankfiliaal binnen met bedekt gezicht. Na zijn binnenkomst overhandigde hij een briefje aan een van de medewerkers met zijn eis en bedreiging. Daarop kreeg de overvaller een nog onbekend geldbedrag mee. Na de overval werd de politie ingeschakeld, die de identiteit van de man kon achterhalen door beveiligingsbeelden die werden gemaakt rondom de bank.

Na zijn eerste succesvolle overval deed de Jordaniër de volgende morgen nog een poging, dit keer bij een ander filiaal. Daar stond ondertussen een undercover arrestatieteam klaar die de man direct inrekende toen hij opnieuw het briefje met de bedreiging over het aids-pistool overhandigde aan het personeel van de bank.

De man zit sinds zijn arrestatie vast en moet binnenkort voor de Israëlische rechter verschijnen.

Foto: Politie Israël

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *