Kakkerlak bevrijd uit oor
Nieuws

Kakkerlak bevrijd uit oor

Redactie 26 augustus 2022, 13:00
Kakkerlak bevrijd uit oor

Een Israëlische vrouw meldde zich bij de spoedeisende hulp van het Laniadoziekenhuis in Netanya: ze hoorde al een tijdlang vreemde geluiden en voelde een kriebel in haar oor. Met een minicamera ontdekte chirurg Jay Wohlgelernter een levende kakkerlak in haar oorholte. Als kinderarts haalde hij vaker dingen uit oren, maar zelden insecten.

Desondanks bestaat voor gelegenheidsoorwurmen blijkbaar een beproefde procedure: een lokale verdoving van het oor. Dat doodt het beestje, en verdooft het oor voor de ingreep. Helaas bleek de patiënte allergisch voor het narcoticum, dus moesten de ingreep onverdoofd voortgezet worden. Het insect verzette zich, en sloeg met zijn vleugels en pootjes op het trommelvlies. “Ik heb geen idee hoe mevrouw zo kalm bleef. Anders had ik het beestje er nooit uit gekregen,” zei Wohlgelernter.

Zowel de patiënte als de kakkerlak overleefden de ingreep, en maakten het aanvankelijk goed. Daarna gaf de arts het ongedierte de genadeklap.

Heeft u dit artikel met plezier gelezen? Met een abonnement op het NIW krijgt u toegang tot columns, opinies, analyses, nieuws – en achtergrondverhalen. Kies hier wat het beste bij u past.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking