Korting op PA vanwege terroristensalarissen
Nieuws

Korting op PA vanwege terroristensalarissen

Redactie 05 december 2018, 00:00
Korting op PA vanwege terroristensalarissen

Het kabinet gaat korten op betalingen aan de Palestijnse Autoriteit (PA) als die niet stopt met de perverse prikkel om terroristen en hun families uitkeringen te betalen die tot wel vierduizend euro kunnen oplopen.

Hoe meer doden zo’n terrorist op zijn geweten heeft, hoe meer geld er wordt uitgekeerd. Een motie van CU-Kamerlid Joël Voordewind en VVD-Kamerlid Wybren van Haga om dit beleid tegen te gaan, kwam deze week door de Kamer.

In 2014 publiceerde het CIDI al een rapport waarbij deze zaak aan het licht kwam. Zelfs toenmalig woordvoerder Harry van Bommel van de SP was destijds onaangenaam verrast te constateren dat deze regeling bij de Palestijnen bestond. Deze week, vier jaar later, werd een motie van Voordewind aangenomen, dat als die regeling volgend jaar niet gestopt is, de bijdrage aan de PA van Nederland met zeven procent wordt gekort. Dat komt neer op zo’n 1,5 miljoen euro. Eerder diende de SGP een motie in om de steun aan de PA helemaal te stoppen, maar die haalde geen meerderheid.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking