Leugentest voor ministers?
Buitenland

Leugentest voor ministers?

Redactie 19 februari 2017, 00:00
Leugentest voor ministers?

Leonarde_Keeler_1937Aan de vooravond van zijn bezoek aan president Donald Trump in Washington heeft de Israëlische premier gedreigd zijn eigen ministers te onderwerpen aan een test met een leugendetector.

Benjamin Netanyahu’s stafchef Yoav Horowitz is er namelijk woedend over dat er gelekt is vanuit het veiligheidskabinet. Verschillende media gebruikten citaten uit deze bijeenkomst van Israëls belangrijkste ministers op het gebied van veiligheid, en dat slechts enkele minuten nadat deze was geëindigd. Netanyahu overweegt nu zijn ministers aan een polygraaftest te onderwerpen (waarbij aan de hand van verschillende fysiologische reacties bepaald wordt of de ondervraagde liegt of de waarheid spreekt) om erachter te komen wie naar de pers gelekt heeft.

In Washington spreekt Netanyahu met Trump over de toekomst van de tweestatenoplossing. Uit een peiling van onderzoeksinstituut Gallup blijkt dat de steun hiervoor onder de Amerikanen afneemt. Nog slechts 45 procent van de Amerikanen is voor oprichting van een Palestijnse staat, terwijl een groeiende groep, nu 42 procent, tegen is.
In ander nieuws werd deze week bekend dat Israël in het geheim zijn ambassadeur in Egypte, David Govrin, heeft teruggehaald. Niet vanwege een diplomatiek conflict tussen de twee landen, maar ‘uit veiligheidsoverwegingen’, liet de geheime dienst Shin Beth weten.

Foto: Agence de presse MeurisseBibliothèque nationale de France/Wikipedia

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking