Levenslang voor landverkoop
Nieuws

Levenslang voor landverkoop

Redactie 13 januari 2019, 00:00
Levenslang voor landverkoop

Een Palestijnse rechtbank heeft een bewoner van Jeruzalem tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld wegens het verkopen van land aan Joden.

Issam Akel heeft zich volgens het vonnis schuldig gemaakt aan ‘een poging Palestijns land af te snijden en aan een vreemde mogendheid te verkopen’. Akel werd in oktober door de Palestijnse autoriteiten gearresteerd en zou hebben bekend geprobeerd te hebben grond in de Oude Stad van Jeruzalem aan Joden te verkopen.

Als inwoner van Jeruzalem mocht Akel volgens de Israëlische wetgeving zijn land verkopen; hij heeft naast de Palestijnse ook de Amerikaanse nationaliteit. Het is de eerste keer dat de Palestijnse Autoriteit het verkoopverbod heeft afgedwongen in Jeruzalem, dat door de Palestijnen als hun hoofdstad wordt beschouwd. Op de Westelijke Jordaanoever zijn wel al verschillende personen veroordeeld voor dit ‘vergrijp’.

Akel mag echter niet klagen over zijn levenslange gevangenisstraf; volgens de Palestijnse wetgeving had hij ook de doodstraf kunnen krijgen, al is deze nog nooit opgelegd in vergelijkbare gevallen.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking