Man niet vervolgd voor moord Joodse vrouw omdat hij wiet gebruikte
Nieuws

Man niet vervolgd voor moord Joodse vrouw omdat hij wiet gebruikte

Redactie 15 april 2021, 13:40
Man niet vervolgd voor moord Joodse vrouw omdat hij wiet gebruikte

Het Franse hooggerechtshof heeft woensdag besloten Kabili Taore niet strafrechtelijk te vervolgen voor de moord op de Joodse Sarah Halimi.

Volgens de rechtbank verkeerde de man in een psychotische toestand door het gebruik van wiet. De 65-jarige orthodox-Joodse vrouw stierf in 2017 toen ze uit het raam van haar Parijse flat werd geduwd door haar buurman Traore, die daarbij ‘Allahu Akbar’ riep.

Traore werd na de moord op de vrouw opgenomen in een psychiatrische inrichting, waar hij nog steeds verblijft. Volgens de rechtbank pleegde hij de moord nadat hij was bezweken aan een ‘uitzinnige aanval’ door de wiet en kan hij daarom niet verantwoordelijk worden gehouden voor zijn daden.

De Franse president Macron uitte eerder kritiek op de rechtbank en riep op de man wel te vervolgen. Veel Franse Joden noemen de moord op Halimi een keerpunt en zeggen dat hun thuisland faalt als het gaat om antisemitismebestrijding.

“Vanaf nu kunnen ze in ons land Joden volkomen straffeloos martelen en doden”, zei Francis Kalifat van de Raad van Joodse Instellingen in Frankrijk woensdag.

De advocaten van de familie Halimi leggen zich niet neer bij het besluit. Zij zijn van plan de zaak voor te leggen bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens.

Foto: Sarah Halimi

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking