Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Miljoen Nederlandse Ottolenghi-kookboeken verkocht

Redactie 09 juni 2022, 16:57
Miljoen Nederlandse Ottolenghi-kookboeken verkocht

In Nederlands zijn tussen 2011 en 2022 meer dan een miljoen Nederlandstalige kookboeken van Yotam Ottolenghi verkocht.

Dat schrijft uitgeverij Fontaine in een persbericht. In 2011 kwam Plenty in het Nederlands uit en daarna had de Israëlische chef succes met Jerusalem, Plenty More, Sweet en Simpel. Van dat laatste boek werden meer dan 300.000 exemplaren verkocht. Hoewel Simpel in 2018 uitkwam, staat het nu nog steeds op nummer zes in de bestsellerlijst voor Nederlandstalige kookboeken.

“Er zijn weinig kookboekenauteurs die zo veel teweeg brengen als Yotam Ottolenghi. Sinds Plenty verscheen is de manier waarop we koken echt veranderd. Wat Yotam doet is daarmee uniek: hij is de man die kleur aanbracht op onze borden met zijn mix van krachtige, veelal Midden-Oosterse smaken, kleurrijke gerechten en een gul gebruik van kruiden en specerijen,” zegt uitgever Francis Wehkamp over de mijlpaal.

Vorig jaar kwam het eerste boek van de testkeuken van Ottolenghi uit: Ottolenghi Test Kitchen: Shelf love. Dit najaar verschijnt het tweede deel.

Heeft u dit artikel met plezier gelezen? Met een abonnement op het NIW krijgt u toegang tot columns, opinies, analyses, nieuws – en achtergrondverhalen. Kies hier wat het beste bij u past.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *