Nieuw Israëlisch masker tegen corona
Nieuws

Nieuw Israëlisch masker tegen corona

Redactie 03 augustus 2020, 18:42
Nieuw Israëlisch masker tegen corona

Een Israëlische wetenschapper heeft een masker uitgevonden dat volgens testen 99,25 procent van de virusdeeltjes blokkeert.

Noam Gavierly, de uitvinder, was eerder betrokken bij het ontwikkelen van gasmaskers voor het Israëlische leger. Zijn nieuwe masker ziet er dan ook eerder uit als deel van een legeruniform. Volgens Gavierly is het apparaat ondanks het afschrikkende uiterlijk wel een stuk veiliger dan het N95-masker, die 95 procent van de deeltjes uit de lucht haalt. Dat masker is momenteel de best beschikbare optie.

“In tegenstelling tot andere producten is dit masker rondom het gezicht verzegeld, zoals gasmaskers en duikmaskers. En het filter is veel dichter dan het N95-masker en de chirurgische maskers, waardoor er minder deeltjes binnendringen,” zegt de uitvinder. Volgens hem kan het bijvoorbeeld verplegers en artsen helpen om veiliger te werken.

Het masker is al op te markt en kost omgerekend zo’n zestig euro. Volgens Gavriely zijn er al 10.000 stuks verkocht. Het filter in het masker gaat zestig uur mee en is los te bestellen. Volgens de bedenker is het masker daarbij comfortabel en zijn personen die het dragen goed verstaanbaar. Baarddragers kunnen het masker niet gebruiken, omdat het plastic dan niet goed aansluit.

Foto:  ViriMASK

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking