NIOD en UvA organiseren online symposium
Nieuws

NIOD en UvA organiseren online symposium

Redactie 05 april 2021, 16:21
NIOD en UvA organiseren online symposium

Op 9 april 2021 staan het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies (NIOD) en de Universiteit van Amsterdam (UvA) stil bij het twintigjarig bestaan van het onderwijs- en onderzoeksprogramma Holocaust- en Genocidestudies in Nederland.

Ter gelegenheid hiervan organiseren zij een symposium in De Balie. Geïnteresseerden kunnen de middag via een livestream volgen. Tijdens het symposium Holocaust and Genocide Studies: Looking Backward, Moving Forward spreken onder andere Carol Gluck, Amos Goldberg, Stahtis Kalyvas en Dirk Moses. Uğur Ümit Üngör, hoogleraar Holocaust- en Genocidestudies aan de UvA is de gastheer van het symposium.

Tijdens de middag wordt er niet alleen teruggekeken op de ontwikkelingen in het vakgebied en de stand van zaken, maar wordt er ook geprobeerd een toekomstvisie te formuleren. “Een van de belangrijkste doelstellingen van het symposium is het samenbrengen van de zeer omvangrijke en geavanceerde kennis in de studie van oorlog, genocide en Holocaust, en hun respectieve intellectuele gemeenschappen, die tot nu toe de neiging hebben om aan elkaar gebonden en ver van elkaar te blijven,” aldus de organisatie.

Het symposium begint om 12.30 en duurt tot 18.00. De voertaal is Engels. Kijk voor meer informatie op de website van het NIOD.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking