Noa Kirel voor Israël naar songfestival
Nieuws

Noa Kirel voor Israël naar songfestival

Redactie 18 juli 2022, 17:04
Noa Kirel voor Israël naar songfestival

Zangeres Noa Kirel zal volgend jaar Israël vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival.

Dat maakte de Israëlische omroep KAN bekend. Een comité boog zich de afgelopen maanden over een lijst met mogelijke deelnemers en Kirel was de grote favoriet. Tot grote vreugde van het comité ging de jonge popzangeres op de uitnodiging in.

Vorig jaar werd de Israëlische inzending gekozen via talentenprogramma X-Factor. Michael Ben David won toen als publiekslieveling maar scoorde tijdens het songfestival in Italië bijzonder slecht. Hij bleef hangen in de halve finale.

Nu kiest KAN dus voor een andere aanpak. In Israël is Kirel al langere tijd populair en haar videoclips worden op YouTube miljoenen keren bekeken. De popster is slechts 21 jaar oud maar scoorde al vier nummer 1-hits. Ook won ze vier keer de MTV-Award voor beste Israëlische artiest.

Met welk nummer Noa zal schitteren op het Eurovisie-podium is nog niet duidelijk. Doorgaans is België overigens het land dat als eerste de deelnemer presenteert, dit jaar was Israël ze voor.

Waar Kirel gaat zingen is ook nog niet zeker. Oekraïne won de vorige editie en zou het evenement dus in principe mogen organiseren, vanwege de oorlog in het land lijkt het er echter op dat dit niet het geval zal zijn. De organisatie van het Songfestival zou momenteel nog in overleg zijn over het definitieve gastland en het lijkt erop dat het Engeland gaat worden. Oekraïne hoopt het liedjesfestijn vooralsnog in eigen land te kunnen houden.

Heeft u dit artikel met plezier gelezen? Met een abonnement op het NIW krijgt u toegang tot columns, opinies, analyses, nieuws – en achtergrondverhalen. Kies hier wat het beste bij u past.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking