Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Nog geen antwoord op Kamervragen over aanval Maccabi Voetbal

Redactie 07 juni 2022, 14:44
Nog geen antwoord op Kamervragen over aanval Maccabi Voetbal

Het is de Minister van Justitie en Veiligheid, Dilan Yeşilgöz-Zegerius, niet gelukt om binnen de gangbare termijn antwoord te geven op Kamervragen over de aanval op het Maccabi zaalvoetbalteam uit Amstelveen.

Dat schrijft de minister in een brief. Op 6 mei werden de vragen ingediend door VVD-Kamerlid Ulysse Ellian en ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers. De twee stelden negen vragen over de gebeurtenis, waaronder in hoeverre de minister zicht heeft op antisemitische incidenten rondom Joodse sportteams.

Volgens Yeşilgöz-Zegerius kunnen de vragen niet worden beantwoord omdat nog niet alle benodigde informatie is ontvangen.

Het Joodse voetbalteam werd begin mei aangevallen tijdens een thuiswedstrijd in Amstelveen. Voetballers van Atletico, een team uit Amsterdam Nieuw-West met spelers van overwegend Marokkaanse afkomst, zouden de Maccabi-spelers hebben aangevallen en uitgescholden. De Joodse spelers werden uitgemaakt voor ‘kankerjoden’ en ‘kankermietjes’. Twee spelers van Maccabi liepen verwondingen op. Zij en de club hebben aangifte gedaan.

Maar liefst vijftien agenten moesten ingrijpen bij de aanval. Volgens ooggetuigen bracht een van de Atletico-leden buiten nog een Hitlergroet, maar werd hij hiervoor niet aangehouden.

Op zoek naar nog meer actualiteit? Met een abonnement op het NIW krijgt u toegang tot columns, opinies, analyses, nieuws – en achtergrondverhalen. Kies hier wat het beste bij u past.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *