Onderwerping
Nieuws

Onderwerping

Administrator 30 augustus 2018, 00:00
Onderwerping

Er was eens een held. Een held voor radicalen in Pakistan. Daar zijn er nogal wat van, in Pakistan. De held reisde door Europese landen. In Frankrijk hoorde hij dat Geert Wilders een Mohammed-cartoonwedstrijd organiseerde. Dus besloot de held af te reizen naar Amsterdam. Daar ging hij nog even langs bij Simon Vrouwe, u weet wel, die hersenloze beroepsdemonstrant met een grenzeloze haat jegens Israël. Van daaruit ging hij door naar Den Haag, waar hij op het Centraal Station in het Urdu, de taal die in Pakistan wordt gesproken, aankondigde Geert Wilders te vermoorden. De held werd weliswaar opgepakt en zit nu achter de tralies, maar door zijn actie werd hij in Pakistan een grote held.

Geert Wilders leeft al jaren, dag in dag uit, onder zware beveiliging. Zijn kantoor in de Tweede Kamer is een kluis. Er waren er die ondanks doodsbedreigingen niet werden beveiligd. Pim Fortuyn. Theo van Gogh. Ze betaalden hun uitgesproken, onwelgevallige, beledigende, politiek incorrecte mening met hun leven.

Of Allah humor heeft weten we niet. Dat veel van zijn volgelingen het niet hebben, is zeker. En met een God die zo’n groot ego heeft dat hij door een al dan niet grappige belediging van de kleine mens moordenaars aan het werk zet, wil ik persoonlijk niets te maken hebben.

Stuitender is dat hele volksstammen, zelfs zichzelf respecterende ‘journalisten’, op Twitter meldden dat Wilders deze doodsbedreiging aan zichzelf te wijten had. Zo schreef ene Ewout Klei: “Vreselijk dat iemand aanslag op Geert Wilders wil plegen, maar PVV-leider brengt zijn eigen collega’s moedwillig in gevaar, door zijn Mohammed-cartoonwedstrijd te willen organiseren. Het gaat Wilders helemaal niet om vrijheid van meningsuiting, maar om haat zaaien en haat oogsten.” Klei had gewoon voor de eerste ‘maar’ moeten stoppen. Hoe provocatief Wilders ook met dit initiatief wil zijn, een moorddreiging is altijd fout, daar had dus geen komma maar een dikke vette punt moeten staan. Maar Klei vergoelijkt het, hij brengt hier Houellebecqs Soumission in de praktijk. Hij onderwerpt zich aan een ideologie die er geen probleem mee heeft andersdenkenden over de kling te jagen. Volgens Klei heeft Wilders er zelf om gevraagd, en komt boontje om zijn loontje. Klei is ook held. Op sokken.

Hier past maar één reactie: een collectief, luid protest om te laten weten dat we dit soort gekken in onze samenleving niet tolereren. Punt.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking