Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Politie onderzoekt antisemitisch motief bij overval Zahavi

Redactie 17 juni 2021, 14:20
Politie onderzoekt antisemitisch motief bij overval Zahavi

Tijdens het strafrechtelijk onderzoek naar de overval in het huis van de Israëlische PSV-speler Eran Zahavi, wordt ook onderzocht of de daad een antisemitisch motief heeft.

Dat blijkt uit beantwoording van minister Ferd Grapperhaus op vragen Geert Wilders en Gidi Markuszower (PVV). Wilders en Markuszower stelden schriftelijk de vraag ‘Wordt onderzocht of deze overval (ook) een anti-Joods karakter had?,’ waarop Grapperhaus ‘ja’ antwoordde .

Verder kan de minister weinig inhoudelijke uitspraken doen over de zaak. Zo schreef Grapperhaus in het belang van het onderzoek niet naar buiten te brengen waarom Burgernet niet direct na de overval werd ingezet.

De woning Zahavi, gelegen in Amsterdam-Buitenveldert, werd in mei overvallen. De voetballer was zelf op dat moment niet thuis, maar zijn vrouw en kinderen wel. Bij de overval zouden de vrouw en kinderen zijn vastgebonden en geslagen. Ook zou het haar van Zahavi’s vrouw zijn afgeknipt.

De daders, die binnenkwamen door zich voor te doen als pakketbezorgers, namen sieraden en andere persoonlijke eigendommen mee uit het huis van de Israëli. Zij zijn nog voortvluchtig. Wel deelde de politie een signalement van de twee mannen.

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *