Restaurant kreeg geen toestemming voor camera
Binnenland

Restaurant kreeg geen toestemming voor camera

Redactie 02 maart 2018, 00:00

Restaurant HaCarmel op de Amstelveenseweg in Amsterdam, dat vannacht weer is belaagd, ontving een brief waarin interim burgemeester Van Aartsen stelde dat er geen buitencamera’s zouden worden aangebracht. Dat verklaart eigenaar Daniël Bar-on aan het NIW.

Vannacht was het restaurant voor de derde keer slachtoffer van een aanval. De eigenaars kregen dat van de politie via een sms te horen. In december werden al de ruiten van het restaurant ingegooid en recent werd het besmeurd met etensresten.

Nadat de ruiten in december waren ingeslagen, betaalde Bar-on zelf voor de nieuwe ruiten, ditmaal van veiligheidsglas. Waarschijnlijk is de plaatsing van dit verstevigde glas ook de reden waarom er slechts een ster in de ruit zit.

Dat glas bekostigden zij van eigen spaargeld en van een inzamelingsactie van het NIW. Ook werd er binnen, in het restaurant een camera opgehangen. “We hebben toen ook aan burgemeester Van Aartsen gevraagd of er buiten cameratoezicht kon komen. Daar zie je de daders immers aan komen lopen.” Cameratoezicht is er ook al op adressen van de Joodse middenstand in de wijk Buitenveldert. “Maar dat verzoek is door de burgemeester afgewezen.” aldus Bar-on.

Het Parool meldde vandaag dat HaCarmel extra cameratoezicht krijgt. “Dan weten ze meer dan ik,” reageert Bar-on, “want wij weten van niets.”

Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam laat aan het NIW weten er nu wel cameratoezicht komt bij het restaurant. “Waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen heeft na overleg met politie besloten om camera’s te plaatsen bij restaurant HaCarmel. De camera’s worden vandaag geïnstalleerd voor minimaal vier weken. De reden dat de camera’s worden geplaatst, is dat er nu in korte tijd drie incidenten hebben plaatsgevonden.”

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking