Robbie Williams’ opvallende liefdesverklaring aan Israël
Israël

Robbie Williams’ opvallende liefdesverklaring aan Israël

Redactie 02 juni 2023, 12:13
Robbie Williams’ opvallende liefdesverklaring aan Israël
Israeli Singer Robbie Williams performs live in Tel Aviv, Israel, on June 1, 2023. Photo by Koko/Flash90 *** Local Caption *** ??? ??? ???? ????? ?? ???? ????? ???? ???????

Het contrast met de boodschap van haat en uitsluiting van rocker Roger Waters kan haast niet groter: waar de ex-Pink Floydzanger grossiert in zulk rabiaat racisme dat het zelfs op zijn publiek overslaat en leidt tot geweld tegen Joodse demonstranten, verklaarde Robbie Williams onomwonden zijn liefde aan Israël.

Het voormalige lid van Take That deed dat op de best mogelijke plaats: het Yarkon-park in Tel Aviv. En op het best mogelijke tijdstip: de dag van zijn concert viel samen met de massaal bezochte en zonder incidenten verlopen Pride Parade in Jeruzalem. Beide evenementen in de Joodse staat kregen zo dezelfde hoopgevende boodschap: liefde overwint haat.

‘Jullie hebben iets ongelooflijk fucking bijzonders hier’

“Ik hou van jullie, Tel Aviv,” riep de 49-jarige megaster, beroemd door hits als Rock DJ, She’s the one en Angels. Om tot groot enthousiasme van de tienduizenden fans verder te gaan met: “Als een buitenstaander die hier binnenkomt (moet ik zeggen), jullie hebben iets ongelooflijk fucking bijzonders hier. Ik maakte ’s avonds een wandeling en ik voelde een vrede hier. Er heerst hier een vrede die ik niet in Londen of Los Angeles voel.”

Het was de eerste keer in acht jaar dat Williams in Israël optrad, iets waarvan de zanger de schuld bij covid legde. Hij leek oprecht blij weer terug te zijn: “Als je bedenkt wat er hier allemaal aan de hand is, heerst er een kalmte en een eerlijkheid. Na die wandeling voel ik jullie, ik weet wie jullie zijn, weet hoe jullie zijn, en jullie betekenen ontzettend veel voor mij. Het is altijd heel bijzonder hier te komen.”

Van die wandeling dook een video op Twitter op, waarin Williams een straatzanger verraste door een duet aan te gaan van zijn hit Angels. De ster is getrouwd met de Amerikaans-Turks-Joodse Ayda Field, met wie hij vier kinderen heeft. “Wij houden vast aan (Joodse) tradities in ons gezin, uit respect voor jullie en hun geschiedenis,” zei Williams daar tijdens het concert over, waarna hij het publiek een tatoeage op zijn pols met het woord ‘simcha’ (‘vreugde’ in het Hebreeuws) liet zien.

https://twitter.com/AdamAlbilya/status/1663895969660895232?s=20

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking