Ruiten Chabad Amsterdam ingegooid
Binnenland

Ruiten Chabad Amsterdam ingegooid

“In het onderzoek zal worden meegewogen of er sprake is van een gerichte actie tegen een Joods bedrijf. Het heeft daar namelijk alle schijn van,”

Redactie 11 januari 2018, 00:00

De ruiten van Chabad Central Amsterdam, aan de Albert Cuypstraat zijn tijdens de afgelopen jaarwisseling kapotgegooid.

Het zou niet de eerste keer zijn dat de ramen sneuvelen bij het centrum. Diverse bronnen hebben het NIW laten weten dat de ramen in de afgelopen maanden meerdere keren zijn vernield. Een woordvoerder van de politie heeft bevestigd dat er op 1 januari aangifte is gedaan en dat er een onderzoek is gestart. Op beeldmateriaal, gemaakt met de bewakingscamera die bij de deur van het Chabad-centrum hangt, is volgens de politie duidelijk te zien dat een man gericht een steen door de ruit van het pand gooit, en daarna de benen neemt. “Ook zal in het onderzoek worden meegewogen of er sprake is van een gerichte actie tegen een Joods bedrijf. Het heeft daar namelijk alle schijn van,” aldus de woordvoerder.

De politie benadrukt dat zij na het bekijken van de beelden tot de conclusie is gekomen dat de man die de vernielingen bij de Albert Cuyp heeft aangericht, niet lijkt op de Syrische Palestijn die eerder bij HaCarmel de ruiten insloeg. Chabad zelf wilde niet reageren.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking