Terreurgolf in Israël: Aanslag in Bnei Brak, aanval in Jeruzalem
Nieuws

Terreurgolf in Israël: Aanslag in Bnei Brak, aanval in Jeruzalem

Redactie 30 maart 2022, 12:16
Terreurgolf in Israël: Aanslag in Bnei Brak, aanval in Jeruzalem
Israeli police officers and rescue forces are seen at the scene of a shooting attack in Bnei Brak, March 29, 2022. Photo by Avshalom Sassoni/Flash90 *** Local Caption *** ??? ??? ????? ????? ????? ???? ??? ??? ???? ?????? ?????? ???? ??????

Israël heeft te maken met een terreurgolf. In een week tijd werden elf Israëli’s vermoord bij drie terroristische aanslagen.

De terroristen sloegen toe in Beersheba, Hadera en gisteravond in Bnei Brak. Bij de aanslag in Bnei Brak kwamen vijf slachtoffers om het leven, onder wie twee Oekraïense vluchtelingen, toen een Palestijnse terrorist het vuur opende.

De aanslag werd dinsdagavond om 20.00 lokale tijd op straat gepleegd in de voorstad van Tel Aviv. Op beelden is te zien dat de Palestijn in het Arabisch schreeuwt en om zich heen schiet. De man maakte vier slachtoffers tot hij werd neergeschoten door een politieagent. Die agent, de 32-jarige Arabische Christelijke Amir Khouri, werd tijdens het vuurgevecht dodelijk geraakt en stierf in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Ook werd een 30-jarige vader vermoord. Volgens ooggetuigen werd hij geraakt toen hij zijn tweejarige zoontje probeerde te beschermen. Het jongetje bleef ongedeerd.

De schutter werd geïdentificeerd als Dia Hamarsha, 27, uit het dorp Ya’bad op de noordelijke Westelijke Jordaanoever in de buurt van Jenin. Hij werd in 2015 al tot zes maanden gevangenisstraf veroordeeld wegens handel in illegale vuurwapens en banden met een terroristische groepering.

Woensdagochtend raakte een agent gewond toen hij werd aangevallen door twee mannen bij de Mehane Yehuda Markt in Jeruzalem. De politie werd ter plaatse geroepen vanwege berichten van twee verdachte personen. De mannen renden weg toen de politie arriveerde en vielen na een achtervolging de agent aan met een mes. De agent raakte daarbij lichtgewond. Aangestormde collega’s schoten de mannen vervolgens in het onderlijf, waarna ze gearresteerd konden worden.

De aanslagen in Hadera en Beersheba werden gepleegd door IS-aanhangers. Begin deze week werden er door veiligheidsdienst Shin Bet ten minste twaalf Arabische-Israëli’s gearresteerd op verdenking van banden met deze terreurorganisatie. Of IS ook achter de andere aanslagen zit is nog niet duidelijk.

Foto: Flash90

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking