Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

Twee Israëli’s gedood bij terreuraanslag in Huwara

Redactie 19 augustus 2023, 15:53
Twee Israëli’s gedood bij terreuraanslag in Huwara

Onbekende terroristen hebben twee Israëlische mannen doodgeschoten bij een autowasserij in de plaats Huwara in het noorden van de Westelijke Jordaanoever. Huwara is verschillende malen het toneel geweest van aanvallen van Palestijnse terroristen op Israëli’s en van vergeldingsacties door extremistische Joodse kolonisten.

Magen David Adom (de Israëlische versie van het Rode Kruis) meldt dat ambulancepersoneel er niet in is geslaagd de twee mannen, een tussen de 30 en 40 jaar oud en de ander een zestiger, te reanimeren nadat zij bij de autowasserij onder vuur waren genomen. De IDF is een klopjacht begonnen op de daders, aldus The Times of Israel. Diezelfde krant schrijft dat het niet duidelijk is waarom de twee mannen in Huwara waren. Zij zouden geen bewoners van het gebied zijn geweest.

Terreurbeweging Hamas had niets dan lof voor de in haar woorden ‘heroïsche’ moorden en sprak van een ‘antwoord op de misdaden van de bezetting’. Een belangrijke noord-zuid-route die door zowel Palestijnen als Israëli’s veel wordt gebruikt, Highway 60, loopt dwars door Huwara, wat de plaats een locatie maakt van waaruit terroristen gemakkelijk Israëli’s onder vuur kunnen nemen. De IDF zou van plan zijn een rondweg om Huwara aan te leggen om dit in de toekomst te voorkomen.

(Op de foto de plaats-delict in Huwara van een moord op twee Israëlische broers door een Palestijnse terrorist op 26 februari van dit jaar. FOTO: IDF)

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *