Verpleegkundige van Joods ziekenhuis ontvangt eerste Pfizer-vaccin
Nieuws

Verpleegkundige van Joods ziekenhuis ontvangt eerste Pfizer-vaccin

Redactie 15 december 2020, 11:34
Verpleegkundige van Joods ziekenhuis ontvangt eerste Pfizer-vaccin

Een verpleegkundige van het Long Island Jewish Medical Center in New York heeft maandag als eerste persoon in de Verenigde Staten het Pfizer-vaccin gekregen.

Sandra Lindsay, verpleegster op de intensive care van het Joodse ziekenhuis ontving het vaccin ’s ochtends om 9.30, plaatselijke tijd. De vaccinatie werd live op televisie uitgezonden. “Eerste vaccin toegediend. Gefeliciteerd VS! Gefeliciteerd wereld!,” schreef de Amerikaanse president Donald Trump op Twitter.

Lindsay stond na de prik de pers kort te woord. “Ik voel me geweldig. Ik voel me opgelucht,” zei ze. “Ik hoop dat dit het begin is van het einde van de zeer pijnlijke tijd in onze geschiedenis. Ik wil bij het publiek vertrouwen wekken dat het vaccin veilig is.”

De gouverneur van New York, Andrew Cuomo, bekeek het mijlpaalmoment via een videoverbinding en sprak daarna kort met de vrouw. “Het zal maanden duren voordat het vaccin de kritische massa bereikt. Dus dit is het licht aan het einde van de tunnel, maar het is een lange tunnel.”

In de Verenigde Staten zijn meer dan 299.000 Amerikanen gestorven door het virus, waaronder meer dan 35.000 inwoners van de staat New York.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking