Video: met dit liedje doet Israël mee aan het Eurovisie Songfestival
Nieuws

Video: met dit liedje doet Israël mee aan het Eurovisie Songfestival

Redactie 26 januari 2021, 13:31
Video: met dit liedje doet Israël mee aan het Eurovisie Songfestival

De Ethiopisch-Israëlische zangeres Eden Elene zal Israël tijdens het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigen met het nummer Set me free.

De twintigjarige zangeres zal het lied op 18 mei tijdens de eerste halve finale van het Songfestival in Rotterdam opvoeren. Als ze daarmee in de top tien eindigt, staat ze ook tijdens de finale op 22 mei op het podium.

Eden was al uitgekozen als Israëls kandidaat voor het Songfestival van 2020, maar die editie werd afgelast vanwege de coronacrisis. Het lied dat toen werd gekozen voor haar inzending was “Feker Libi”, gezongen in vier talen: Engels, Hebreeuws, Amhaars en Arabisch. De deelnemers mogen echter niet optreden met het eerder ingezonden liedje, waardoor alle deelnemende landen op zoek moesten naar een nieuwe hit.

Bekijk hier de Israëlische inzending:

Eden Alene werd geboren in Jeruzalem als dochter van Ethiopische immigranten. In 2017 nam ze deel aan het derde seizoen van de Israëlische talentenjacht The X-Factor. De jonge Eden blies iedereen omver met haar stemgeluid en ging uiteindelijk met de X-factor trofee naar huis.

Bekijk hier de auditie van Eden:

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking