Video: Orthodoxe Jood rekent af met aanvaller
Nieuws

Video: Orthodoxe Jood rekent af met aanvaller

Redactie 09 mei 2022, 15:20
Video: Orthodoxe Jood rekent af met aanvaller

Op Twitter ging onlangs een video viral waarin te zien is dat een orthodox-Joodse man zich niet zomaar op straat laat aanvallen.

De beelden zouden zijn gemaakt in de Belgische stad Antwerpen. Aan het begin van de video is te zien dat een man in een groen vest dreigend op de Joodse man afloopt en daarna een slaande beweging maakt. De Joodse man laat dit echter niet gebeuren en werkt de aanvaller binnen no-time naar de grond.

Bij de actie valt de sjtreimel, een hoed met bontrand, af. Een andere Joodse man schiet vervolgens te hulp en raapt het hoofdeksel snel van de grond.

De filmers van het incident zijn hoorbaar zwaar onder de indruk van de actie. “Die Joden hebben hem gewoon aangepakt!,” klinkt het met verbazing en bewondering. Daarbij moeten ze zichtbaar lachen om de aanval die duidelijk minder goed uitpakte voor de aanvaller dan dat hij had gedacht.

De beelden werden op Twitter veel gedeeld en intussen staat de teller al op ruim 2200 likes. Bekijk de video hier:

Heeft u dit artikel met plezier gelezen? Met een abonnement op het NIW krijgt u toegang tot columns, opinies, analyses, nieuws – en achtergrondverhalen. Kies hier wat het beste bij u past.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking