Wie wordt burger van Gellerland?
Buitenland

Wie wordt burger van Gellerland?

Redactie 21 augustus 2022, 08:00
Wie wordt burger van Gellerland?

Ooit verbaasde hij de wereld – althans het goedgelovige deel daarvan – met lepels die hij met zijn geest leek te buigen. Maar sinds elke beginnende goochelaar een bar of bat mitswa kan opvrolijken met datzelfde grapje, moet Uri Geller andere trucs verzinnen om relevant te blijven. De inmiddels 75-jarige illusionist probeerde het al als acteur en presentator van reality tv. In 2019 kondigde hij aan de Britse premier Theresa May er langs paranormale weg van te weerhouden haar land los te maken van de EU. We weten allemaal hoe succesvol die poging was.

Nu heeft Geller een onbewoond (en onbewoonbaar) eilandje voor de Schotse kust gekocht en het uitgeroepen tot een onafhankelijke staat. De Israëlische magiër nodigt zoveel mogelijk mensen uit staatsburger te worden van Lamb, in zijn woorden ‘het meest mystieke eiland op aarde’. Tegen betaling van één euro mag ook u zich Lambiaan noemen. Het lijkt Gellers zoveelste truc goedgelovigen geld uit de zak te kloppen, maar de illusionist heeft beloofd dat alle winst naar de ngo Save A Child’s Heart – waarvan hij ambassadeur is – zal gaan. Nu maar hopen dat deze belofte geen illusie zal blijken.

Heeft u dit artikel met plezier gelezen? Met een abonnement op het NIW krijgt u toegang tot columns, opinies, analyses, nieuws – en achtergrondverhalen. Kies hier wat het beste bij u past.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking