3.5 jaar cel voor aanvaller rabbijn
Nieuws

3.5 jaar cel voor aanvaller rabbijn

Redactie 09 augustus 2022, 15:44
3.5 jaar cel voor aanvaller rabbijn

In Engeland is de 19-jarige Souraka Djabouri veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3.5 jaar voor het aanvallen van rabbijn Goodwin in Londen.

Hij viel Britse rabbijn vorig jaar mei aan en sloeg hem hard met een baksteen op het hoofd. De daad kwam tijdens een oplaaiing van het conflict tussen Israël en Hamas, waarna het aantal meldingen van antisemitisme in Groot-Brittannië omhoog schoot.

Djabouri schold de rabbijn eerst uit en beschadigde de auto van de Joodse man. Toen de rabbijn vervolgens iets verderop de schade beoordeelde, sloeg de jongen hem meerdere keren met een baksteen op het hoofd en stal hij de telefoon van zijn slachtoffer. De drie kinderen van de rabbijn, allemaal onder de vijf jaar oud, zaten op de achterbank van de auto en zagen alles gebeuren.

Niet lang na de aanval werd Djarbouri opgepakt en gaf hij toe de rabbijn te hebben aangevallen. Omdat hij nog minderjarig was tijdens de daad, kon de rechter hem geen langere straf opleggen. De rechtbank zei dat de man anders een stuk langer achter slot en grendel was verdwenen.

De rabbijn overleefde de aanval maar heeft flinke littekens in zijn gezicht. Volgens zijn familie gaat het naar omstandigheden goed moet hem, maar is hij nog steeds erg angstig.

Op zoek naar nog meer actualiteit? Met een abonnement op het NIW krijgt u toegang tot columns, opinies, analyses, nieuws – en achtergrondverhalen. Kies hier wat het beste bij u past.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking