Abonneer op het NIW

Het opinietijdschrift en cultureel magazine in één, voor iedereen geïnteresseerd in de Joodse wereld. Abonneer nu »

Nieuws

31 gewonden na raketaanvallen Hamas

Redactie 11 mei 2021, 11:45
31 gewonden na raketaanvallen Hamas

Dinsdagochtend zijn 31 mensen gewond geraakt na raketaanvallen op Israëlische dorpen en steden rondom de Gazastrook. Een appartementencomplex in de Israëlische stad Ashkelon werd vol geraakt door een van de projectielen.

In één gezin vielen vier gewonden. Ze werden allemaal met spoed overgebracht naar het ziekenhuis en volgens de Israëlische autoriteiten is de 40-jarige vader van het gezin er slecht aan toe. De moeder werd met flinke, maar niet levensbedreigende verwondingen weggevoerd en de kinderen raakten licht gewond.

Hulpverleners brengen de zwaargewonde man naar het ziekenhuis

In totaal raakten vijf kinderen gewond bij de raketbeschieting. 21 personen liepen lichte verwondingen op, waarvan een deel werd opgenomen vanwege angstaanvallen door de aanhoudende raketregen.

Israël is sinds maandag al meer dan 250 keer beschoten met raketten uit Gaza. Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad zitten achter het terreur. De IDF voerde in de nacht van maandag op dinsdag vergeldingsacties uit in de Strook, waarbij zeker 130 doelen werden gebombardeerd. Daarbij kwamen zeker 15 Hamas-terroristen om het leven.

Benny Gantz, de Israëlische minister van Defensie, riep vanochtend 5.000 reservisten op. De IDF zegt zich voor te bereiden op een grootschalig offensief.

Foto’s: Flash90

Abonneer op het NIW

Abonneer nu!
Tags dit artikel heeft geen tags
Opmerkingen (0)
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *