8 maanden cel voor nepbom bij HaCarmel
Nieuws

8 maanden cel voor nepbom bij HaCarmel

Redactie 26 augustus 2020, 14:03
8 maanden cel voor nepbom bij HaCarmel

Hassan N., de 46-jarige man die in januari een nepbom voor de deur van het Joodse restaurant HaCarmel in Amsterdam plaatste, is door de rechtbank veroordeeld tot twaalf maanden celstraf waarvan vier voorwaardelijk.

De rechtbank in Amsterdam deed woensdag uitspraak. Het vonnis is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie, twee weken eerder.

N., geboren in Marokko, ontkent de nepbom in de portiek te hebben geplaatst, maar zijn DNA werd aangetroffen op de elektradraden, de tape en op een printplaatje op de doos. Ook werd hij vastgelegd door een beveiligingscamera. Eerder werd N. veroordeeld voor het beledigen van een ns-medewerker. Die schold hij toen uit voor ‘vuile kankerjood’.

Herman Loonstein, de advocaat van de familie Bar-on, zei eerder tegen het NIW de strafeis ‘erg matig’ te vinden. “De strafeis zou juist herhaling moeten voorkomen, dat is hierbij niet het geval.”

Volgens de familie Bar-on is de nepbom het zevende antisemitische incident in tweeënhalf jaar. Eind november staat Saleh A. voor de rechter. De Palestijnse-Syriër vernielde de ruiten van HaCarmel in 2018 en probeerde dit jaar brand te stichten.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking