Aanslagen in Jeruzalem
Buitenland

Aanslagen in Jeruzalem

Redactie 23 november 2022, 23:20
Aanslagen in Jeruzalem

Bij bushaltes in Jeruzalem zijn in de ochtend van 23 november tijdens de ochtendspits twee bommen ontploft. De eerste ging rond zeven uur plaatselijke tijd af, de tweede een halfuur later. Het gaat bij één waarschijnlijk om een achtergelaten tas met explosieven. Vaststaat dat in de bommen spijkers waren verwerkt om zoveel mogelijk slachtoffers te maken. Op de foto is te zien hoe de spijkers door de ramen van een bus schoten.

De Canadees-Israëlische Aryeh Shchupak (16), die op weg naar school was, kwam bij de aanslag om het leven. Er vielen negentien gewonden, onder wie veel tieners, van wie enkelen woensdagmiddag nog vochten voor hun leven.

Volgens de Israëlische politie gaat het niet om de daad van een eenling, maar om een georganiseerde cel die verantwoordelijk is voor de explosies. Hoewel de aanslagen nog niet zijn opgeëist, toonden Hamas en de Islamitische Jihad zich verheugd. Het Israëlische nieuwsplatform Ynet suggereert dat de daders de bommen op afstand lieten afgaan, op het moment dat zij veel mensen bij de bushaltes zagen staan.

Foto: Olivier Fitoussi/Flash90

Plaats opmerking