Aanvraagtermijn NS loopt af
Nieuws

Aanvraagtermijn NS loopt af

Redactie 02 augustus 2020, 10:00
Aanvraagtermijn NS loopt af

Mocht u als slachtoffer of nabestaande nog in aanmerking willen komen voor de tegemoetkoming van de Nederlandse Spoorwegen, dan moet u snel zijn.

De aanvraagtermijn loopt op 4 augustus om 23:59 af, over enkele dagen dus. Mr. Daniel Kohelet, jurist bij Amice Advocaten, heeft zich in het dossier gespecialiseerd. Hij vertelt: “In het uitkeringsreglement staat te lezen dat de commissie die door de Spoorwegen werd ingesteld, de termijn in overleg met de NS nog kan verlengen. Dat zou wat ons betreft zeer gewenst zijn, want er kunnen mensen zijn die er in eerste instantie geen heil in zagen een aanvraag in te dienen. Sommigen kunnen meer tijd nodig hebben gehad om de standaardstukken voor de aanvraag te verzamelen.”

Die aanvraagprocedure kan bij gedupeerden vertraging hebben opgelopen door de coronacrisis en de lockdown. “Maar,” aldus Kohelet, “of die verlenging ons daadwerkelijk wordt gegund is nog maar de vraag.” De jurist waarschuwt dat dit de laatste dagen zijn waarop overlevenden of nabestaanden een aanvraag kunnen doen. “Dat kan via de website commissietegemoetkomingns.nl. Het Joods Maatschappelijk Werk werkt met hart en ziel aan ondersteuning bij de aanvraag van slachtoffers of hun nabestaanden. Maar mochten er toch problemen ontstaan, dan biedt Amice Advocaten graag hulp.”

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking