Alles voor Kamala
Nieuws

Alles voor Kamala

Redactie 21 november 2020, 13:00
Alles voor Kamala

Als Kamala Harris in januari de eerste vrouwelijke vicepresident van de Verenigde Staten wordt, zal haar Joodse echtgenoot Douglas Emhoff, de eerste worden die de ‘second gentleman’ genoemd wordt. De 56-jarige Emhoff heeft Harris in haar verkiezingscampagne bij vele gelegenheden ondersteund. Hij zette daarvoor zijn succesvolle carrière als advocaat in de ijskast. Nu heeft hij verklaard die loopbaan daar te laten staan zolang Harris in het Witte Huis zit om haar volledig met raad en daad bij te kunnen staan.

Aaron Jacoby, Emhoffs voormalige zakenpartner en goede vriend, over de beslissing van zijn collega: “We dachten dat hij zich zonder zijn praktijk als een vis op het droge zou voelen, maar niets is minder waar. Hij zwemt en geniet ervan.”

Emhoff en toenmalig procureur-generaal Harris leerden elkaar in 2013 tijdens een blind date kennen. De volgende dag mailde hij Harris al zijn beschikbare datums voor een vervolgafspraak, staat in Harris’ biografie The truths we hold te lezen. “Ik ben te oud voor spelletjes of verstoppertje spelen. Ik vind je echt leuk en ik wil zien of we van ons een succes kunnen maken.” Een jaar later waren ze getrouwd. Emhoff plaatste vorige week deze foto op Twitter met de hashtag #bestwifever.

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking