Amnesty rouwt om terrorist, gijzelaars worden doodgezwegen
Nieuws

Amnesty rouwt om terrorist, gijzelaars worden doodgezwegen

Redactie 09 april 2024, 11:10
Amnesty rouwt om terrorist, gijzelaars worden doodgezwegen

Dat ‘mensenrechtenorganisatie’ Amnesty International is verworden tot een een anti-Israëllobbyclub was al voor het bloedbad van 7 oktober bekend. Wie nu naar de website van de organisatie gaat, vindt daar een oproep tot een staakt-het-vuren in Gaza waarbij de 129 Israëlische gijzelaars niet eens genoemd worden. Joodse levens doen er blijkbaar niet toe voor Amnesty, dat door critici steeds vaker ‘Antisemites International’ of ‘Travesty International’ wordt genoemd.

In schril contrast met dit totale desinteresse voor onschuldige slachtoffers staat de bewieroking van de gisteren overleden Palestijnse terrorist Walid Daqqa. Wie het artikel leest dat Amnesty.org aan Daqqa wijdde, zou haast denken dat hij de Palestijnse Mahatma Gandhi of Martin Luther King was. Wij citeren: “Hij was een mentor en onderwijzer voor generaties jonge Palestijnen, onder wie kinderen. Zijn geschriften (…) zijn een verzetsdaad tegen de dehumanisering van Palestijnse gevangenen. “Liefde is mijn bescheiden en enige overwinning op mijn bewaker,” schreef hij eens. Walid Daqqa’s auteurschap achter tralies is een testament van een geest die nooit gebroken is door decennia van opsluiting en onderdrukking.”

Als je een Jood gijzelt, martelt en vermoordt – zelfs als je hem verminkt en zijn ogen uitsteekt voor je hem doodt … Dan zal Amnesty je met trots verdedigen

Tot zover de wereld van Amnesty International, waar de meest wrede terroristen vredesduiven zijn en de levens van hun Israëlische en Joodse slachtoffers geen enkele waarde hebben. Nu naar de realiteit. Walid Daqqa werd in 1986 veroordeeld omdat hij de commandant was van een splintergroep van de terreurbeweging PFLP. Twee jaar eerder hadden leden van zijn groep de Israëlische soldaat Moshe Tamam ontvoerd en vermoord, maar dat laatste niet voordat zij hem martelden en zijn ogen uitstaken. Daarna verminkten zij Tamams lichaam.

Nodeloos te zeggen dat hierover geen woord te vinden is bij Amnesty, Joodse levens tellen voor die club immers niet. Zo worden Israëlische gijzelaars doodgezwegen en sadistische Palestijnse terroristen krijgen een lofzang. Daqqa stierf aan kanker in de gevangenis – waar hij thuishoorde – en daar is Amnesty woedend over, de familie van de doodgemartelde Moshe Taman wordt genegeerd. Net als de 129 mannen, vrouwen en kinderen die al zes maanden door hun Palestijnse bewakers worden vernederd, uitgehongerd, gemarteld en seksueel misbruikt. Maar zoals gezegd, daarover zwijgt Amnesty International in alle talen.

Of zoals de Britse antisemitismeonderzoeker David Collier het op X verwoordde: “Dit is wat ik gisteren opgestoken heb. Als je een Jood gijzelt, martelt en vermoordt – zelfs als je hem verminkt en zijn ogen uitsteekt voor je hem doodt … Dan zal Amnesty je met trots verdedigen. Wat een gestoorde, zieke NGO is Amnesty geworden.”

Opmerkingen (4)
tiki 09 april 2024, 17:11
Net als o.a. de VN, UNESCO, UNHRC, Rode Kruis, HRW is ook Amnesty International zichzelf ten gronde aan het richten. Hun boodschap word verspreid door een Internationale Media (uitzonderingen daargelaten), die alléén in leven kan blijven via de negativiteitspiraal van slecht nieuws, haat, conflict, mishandeling, , aanranding, misdaad, moord & oorlog, Goed nieuw verkoopt niet en dus kan een beetje bewuste aanpassing & manipulatie van feiten nooit kwaad. Waar deze hele leugenindustrie naartoe glijd?. Kijk gewoon even achterom, naar het jaar 1933, toen het allemaal ook zo begon! Ook toen waren er mensen die het zagen en kwamen met vragen. Ook toen waren er mensen die waarschuwden en zij de de waarheid niet zagen. Ook toen was de weg naar de hel bezaaid met goede bedoelingen van een zwijgende meerderheid. Het is aan de huidige generatie leiders & burgers om te laten zien dat ze iets geleerd hebben...........maar ik betwijfel of dat ook zo is.
Rena Weissman 09 april 2024, 23:24
Ik heb de site van Amnesty International net bekeken en My God wat staat er een onzin op, dat Joden in Israël op school leren dat alle Arabieren slecht zijn, monsters zijn en stinken (dat is wat er op de site staat). Dat is dus niet hoe Israël dat doet. Ik ken mensen uit Israël die dat kunnen bevestigen. Daarbij geen woord over wat de Palestijnen allemaal op school leren. Moet ik ook aangeven dat het zo vaak gebeurd dat Joden in Israël op straat worden aangevallen of neergestoken door Palestijnen en haast nooit andersom. Welk schoolsysteem zit nu fout? Ik word misselijk van de onzin die er op die site staat. Am Yisrael Chai.
Ruud 10 april 2024, 13:44
En zoals te verwachten was, is A.I. de volgende NGO in het rijtje van linkse anti-israel clubjes die het zo nodig vinden om van zich te laten horen. Elders in de wereld werden vroeger acties op poten gezet voor politieke gevangenen...mensen onschuldig opgepakt omdat zij kritiek hadden geuit op het dictatoriale bewind in hun land. Dan kwam A.I. op voor dergelijke gevangenen....niet meer anno nu. Nee, tegenwoordig scheren ze die groep politieke gevangenen over dezelfde kam als terroristen. Want de misdaad van een politieke gevangene is natuurlijk hetzelfde als die van een veroordeelde moordenaar. Zeker als de moord van een dergelijk wanstaltig karakter heeft als die waar Daqqa voor was veroordeeld. Een rat als Daqqa verdient niet eens een fatsoenlijke begrafenis, want zijn graf zal een bedevaartsoord worden voor zijn glibberige bewonderaars. Nee, Daqqa hadden ze bij Bin Laden in zee moeten dumpen. Zo hadden we tenminste ook in het hiernamaals zijn genot van 72 maagden kunnen verpesten. Wat mij betreft mogen al die clubjes, zoals VN, AI, en de rest ook bij Bin Laden zwemles krijgen.
Julius 14 april 2024, 07:02
Dat van Amnestie International is bekend dat ze het voor moordenaars opnemen zelfs in Nederland doen criminelen een beroep op hun mensenrechten en de zg eerlijke linkse kliek Amnestie International geven rechts zoals gewoonlijk een tik op de vingers. Ze hebben wel een bedrijf staande te houden er moet wel geld binnenkomen bij ze.
Plaats opmerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Max 1000 tekens. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *