Amsterdam krijgt Jewish Presidents Club
Nieuws

Amsterdam krijgt Jewish Presidents Club

Redactie 25 februari 2021, 12:49
Amsterdam krijgt Jewish Presidents Club

Na New York, London en Buenos Aires krijgt ook Amsterdam zijn eigen Jewish Presidents Club; een exclusieve omgeving waar voorzitters en oud-voorzitters van Joodse organisaties kunnen werken en netwerken.

Roland Kahn van Cool Investments en Brian Abraham van Cocoon Vastgoed zijn in onderhandeling over de mogelijke overname van de ABN Amro toren aan de Gustav Mahlerlaan op de Amsterdamse Zuidas. Het is hun wens de bovenste verdieping van dit iconische gebouw beschikbaar te stellen voor de Joodse Gemeenschap. “Deze nieuwe omgeving zal ervoor zorgen dat de lijntjes kort blijven en dat bestuurders en opinieleiders van de community elkaar vaker zien en spreken. Verbinding heeft de hoogste prioriteit” aldus rabbijn Yanki Jacobs van Chabad on Campus, een van de initiatiefnemers van dit project.

Robby Voet, voorzitter van de Collectieve Israel Actie is enthousiast en heeft al drie lidmaatschappen afgenomen, zo’n lidmaatschap moet €18.000,- gaan kosten en voorwaarde is dat de persoon in kwestie een bewezen waarde voor de gemeenschap heeft. Het restaurant van de club zal onder rabbinaal toezicht staan. Willem Koster, voormalig voorzitter van het Centraal Joods Overleg (CJO) en interim-voorzitter van de Commissie tot toelatingsbeleid Jewish Presidents Club Nederland: “Wij hopen dat Joodse bestuurders dit initiatief zullen omarmen.” Aanvragen kan via members@jewishpresidentsclub.nl.

Foto: Dreamstime

Tags dit artikel heeft geen tags
Plaats opmerking